shutterstock 351380480

Nachtclubs zijn het coronabeleid van Rutte en Kuipers helemaal zat en gaan vanaf zaterdag 12 februari weer open

Cultuurfeb 02 2022, 20:00
Het nachtleven gaat weer van het slot. Clubs en discotheken gooien vanaf volgende week zaterdag hun deuren open. Het gaat niet om een ´ludieke actie´ maar om permanente heropening van de nachthoreca. Brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) zijn het coronabeleid van premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers helemaal zat. Op 12 februari zijn veel clubs door het hele land weer geopend.
Om een ´ludieke actie´ gaat het zoals gezegd dus niet. In een aankondigingsfilmpje op diverse sociale media zeggen de initiatiefnemers: "En niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht!" "Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren kennen of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat de nacht op om de overheid en iedereen weer wakker te schudden."
[embed]https://youtu.be/X4d4rTWAKWY[/embed]
Overleg met ministerie van Economische Zaken
De nachthoreca gaat maandag nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken in de hoop om tot een legale heropening van de nachthoreca te komen. Maar als het overleg op niets uitdraait, zullen vele clubs en discotheken volgende week zaterdag alsnog hun deuren permanent weer openen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het werd ook eens een keer tijd dat de nachthoreca de deuren weer zou openen. Hoe het in de nabije toekomst in zijn werk zal gaan met 1G, 2G of 3G beleid is vooralsnog niet bekend. Wel heeft de nachthoreca aangegeven dat op veel plekken vanaf 12 februari een geldende QR-code of negatieve coronatestuitslag aan de deur moeten worden getoond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten