doors cleopatra g84430a122 1920

Netflix maakt zich schuldig aan geschiedvervalsing: Egyptische advocaat sleept de Steaminggigant voor de rechter

Cultuurapr 23 2023, 17:00
Opnieuw steekt de waanzin van politieke correctheid de kop op. Streaminggigant Netflix heeft in de nieuwe serie “Queen Cleopatra” de geschiedenis proberen te verdraaien en te veranderen. Een Egyptische advocaat heeft inmiddels actie ondernomen tegen deze schandelijke vertoning.
Cleopatra wordt in de serie vertolkt door een zwarte vrouw, iets wat in Egypte controverse heeft veroorzaakt. En terecht, want deze weergave is historisch gezien volkomen incorrect en daarmee maakt Netflix zich schuldig aan “Blackwashing”. Het is niet alleen beledigend voor de Egyptische mensen, maar het is ook een aanval op de waarheid en de geschiedenis. Het is onaanvaardbaar dat Netflix zo'n belangrijk historisch figuur als Cleopatra verdraait en manipuleert omwille van politieke correctheid en sociale rechtvaardigheid. De advocaat beweert terecht dat de weergave historisch gezien niet correct is en dat het in strijd is met de Egyptische waarden en principes.
De documentaire promoot ook Afrocentrisme, dat op sociale media wijdverspreid is en gericht is op het verdraaien en vernietigen van, in dit geval, de Egyptische identiteit. Het wordt tijd dat deze ‘trend’ een keer ophoudt. In de serie wordt zelfs gezegd dat “het niet belangrijk is wat je op school hebt geleerd want Cleopatra was gewoon zwart.”
Gelukkig lijkt er steeds meer verzet te komen tegen deze idioterie. Het lijkt er op dat er een enorme backlash aan zit te komen. Eerder werd ook het Disney personage “Ariel”, die in de oorspronkelijke tekenfilm rood haar heeft en blank is, vervangen door een actrice van kleur. De nieuwe Disneyfilm moet nog uitkomen maar de verwachting is dan ook dat de film slecht zal gaan scoren. Diversiteit is een ding, maar het veranderen van de geschiedenis is voor velen nu gelukkig een stap te ver.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten