shutterstock 1553617340

Ranzige 'grap' Dolf Jansen valt verkeerd: 'Moet Johan Derksen van TV of dood?'

Cultuurjan 02 , 15:30
Dat Dolf Jansen een radicaal-linkse engnek is weten we al langer. Maar tijdens zijn 'oudejaarsconference' maakte hij het wel heel bont. Veel kijkers nemen het hem namelijk kwalijk dat hij letterlijk zei: "Moet Johan Derksen van TV... of dood?" Zelf vindt Jansen de oproep maar belachelijk. De mensen begrijpen zijn humor namelijk gewoon niet.
Moet je voorstellen wat er zou gebeuren als een rechtse komiek een grap maakt over, zeg, Sigrid Kaag. "Moet ze uit het kabinet of... dood?" De volgende dag zou de politie aan de deur van de beste man staan, met handboeien erbij. Om de polsen geslagen, in het busje, mee naar het bureau.
Maar als het om niet-linkse mensen gaat, dan mag alles.
Kijk maar naar die geschifte Dolf Jansen. Tijdens zijn oudejaarsconference maakte hij een zogenaamd heel leuke grap over Johan Derksen van Vandaag Inside. "Wij gaan het raadgevend referendum invoeren," begon Derksen over het partijprogram van een imaginaire politieke partij. "Moet Johan Derksen van TV... of dood?"

Jansen geradbraakt 

Het zal niemand verbazen dat de reacties op deze 'grap' van Jansen bepaald niet positief zijn. Zo laat X-gebruiker Elise de Windt weten dat ze de eerste drie minuten van Dolf Jansen gekeken heeft. Toen hoorde ze meteen al deze grap.
"Dit niveau dus..." merkt ze op.
Een andere X-gebruiker dacht daar net zo over. "Ik dacht ook na 17 jaar weer leuk Lebbis & Jansen. Maar dat na enkele minuten Johan Derksen dood moest heb ik heb maar weer afgezet."
Later reageerde Jansen daar zélf op. Want jongens, wat was hij boos. Al die mensen die zijn belachelijke 'humor' afkraakten begrijpen het gewoon niet! "Dank voor uw stukje promo. Jammer dat u de gedachte niet begrepen heeft," aldus de man die zichzelf blijkbaar heel intelligent vindt maar die feitelijk nog dommer is dan het achtereind van een varken.
"Wellicht ging t over de populistische domheid van n (raadgevend) referendum over grote ingewikkelde zaken? Gecombineerd met t feit dat Derksen vindt dat je ALLES MOET KUNNEN ZEGGEN! Zoiets? Sterkte dit jaar!"
Replying to @EdWres

Dank voor uw stukje promo. Jammer dat u de gedachte niet begrepen heeft. Wellicht ging t over de populistische domheid van n (raadgevend) referendum over grote ingewikkelde zaken? Gecombineerd met t feit dat Derksen vindt dat je ALLES MOET KUNNEN ZEGGEN! Zoiets? Sterkte dit jaar!

340
Reply
Ook tegen die andere X-gebruiker zegt Jansen dat die zijn 'echte' boodschap blijkbaar "niet begrepen" heeft. Want die boodschap was natuurlijk hartstikke complex en diep! Gewone mensen vatten dat niet! Nee, die horen alleen een afgrijselijke grap die duidelijk tot geweld oproept. Wat een dom volk is het toch ook he?!
Floris van Dierendonck Hertoch heeft de beste reactie. "Als iemand uit de rechtse hoek iemand voor de grap dood wenst in de linkse hoek, dan boycot de NOS en links nl zoals Dolf Jansen, dat dus , maar dat wil linkse dolf maar niet begrijpen, iets van IQ , dag Dolf!"
Natuurlijk zou je ook kunnen zeggen dat het niet echt verbazingwekkend is dat een man wiens ouders hem nog na de Tweede Wereldoorlog de naam "Dolf" hebben gegeven dit soort "grappen" volkomen normaal vindt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten