shutterstock 1551759947

Dolf Jansen bewijst weer: links heeft echt geen humor, enkel verbittering

Cultuurdec 30 2023, 16:52
Het lijkt erop dat de zelfverklaarde komiek Dolf Jansen weer eens van zich heeft laten horen. Dit keer niet met een grap – want laten we eerlijk zijn, wanneer heeft die man ons voor het laatst laten lachen? – maar met een aanval op Marianne Zwagerman. Marianne, die zoals gewoonlijk de spijker op zijn kop slaat, pleit voor het afschaffen van bureaucratische gedrochten zoals het RIVM en de NPO. En ja hoor, daar is Dolf, die dergelijke uitspraken 'knettergek' noemt.
Laten we even duidelijk zijn: het enige 'knettergekke' hier is de absurditeit dat een komiek, wiens carrière hoogtepunten voornamelijk bestaan uit het beledigen van alles wat rechts is, zich nu opwerpt als de verdediger van bureaucratische molochen. De ironie! Dolf Jansen, die humor moet ademen, laat zien dat moderne linkse ideologie en humor twee parallelle lijnen zijn die elkaar nooit zullen kruisen.
Het is kenmerkend voor het moderne links: pal achter het establishment staan en iedereen die kritisch durft te zijn, wegzetten als 'rechts' of 'gek'. Maar laten we eerlijk zijn, het is juist deze ongefundeerde kritiek die laat zien hoe ver ze van de realiteit staan. Marianne Zwagerman geeft blijk van meer gezond verstand in één tweet dan Dolf in zijn hele carrière.
Het is tijd dat we deze linkse echo-kamers, die zich verschansen achter hun ivoren torens van de NPO en andere gesubsidieerde instellingen, doorzien voor wat ze zijn: broeinesten van onrealistische en wereldvreemde ideologieën die niets meer te maken hebben met de realiteit van de gewone man en vrouw.
Dolf Jansen mag dan wel denken dat hij het morele kompas van Nederland is, maar in werkelijkheid is hij niets meer dan een symbolische figuur van een humorloze, verbitterde linkse beweging die niet alleen de realiteit, maar ook de humor volledig uit het oog is verloren. Het enige geestige hieraan is dat de hele wereld dit ziet - alleen hijzelf niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten