screen shot 2023 12 28 at 160016

Media expert verwacht: Nieuwsuur zit in de problemen, Tweebeeke en Wollaars verliezen hun baan

Mediadec 28 2023, 17:00
Het gaat niet goed met Nieuwsuur. Sterker nog, de kijkcijfers van het NPO programma zijn tegenwoordig zo slecht dat experts verwachten dat zowel Mariëlle Tweebeeke als Jeroen Wollaars hun baan volgend jaar verliezen. "Ik sluit zeker niet uit dat met kerst volgend jaar Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn vervangen door andere presentatoren," aldus Victor Vlam.
Vlam zegt in de podcast De Communicado's dat Nieuwsuur nu al een tijdlang last heeft van dalende kijkcijfers. Dit jaar zou Nieuwsuur het heel goed moeten doen, maar het werd alleen maar slechter. Zelfs de verkiezingsuitzendingen deden het niet goed. Sterker nog, kijkers zagen dit jaar hoe Pieter Omtzigt presentatrice Mariëlle Tweebeeke totaal slachtte. Op live tv.
"En als je daarin zit, dan kom je er heel moeilijk uit. Dalende kijkcijfers bevestigen zichzelf vaak en dat is niet wat je wil. Wat gebeurt er nou als je kijkcijfers lager zijn? Dan kun je hele goede journalistiek bedrijven, maar dan zien mensen dat ook minder," zegt Vlam bij De Communicado's. En dat betekent dat het roer om moet.
Hoe? Nou, stelt hij, dat is bij dit soort dingen altijd "lastig." Want dat Nieuwsuur de koers inhoudelijk moet verleggen is wel duidelijk. Maar is dat afdoende? Is het niet zo dat kijkers meer willen?
Ja, denkt Vlam. Er moet meer veranderen. "Als je alleen de koers inhoudelijk gaat verleggen, dan ben je er nog niet, want mensen komen daar niet altijd direct achter," legt hij uit. "Je moet de kijker duidelijk maken dat de koers anders is. Ik begin wel een klein beetje te vrezen voor Jeroen Wollaars en Mariëlle Tweebeeke. Het is natuurlijk zo dat presentatoren het gezicht zijn van het programma."
De beste manier om dat duidelijk te maken is natuurlijk" door "de presentatoren te gaan vervangen. Ik sluit zeker niet uit dat met kerst volgend jaar Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn vervangen door andere presentatoren," is Vlams conclusie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we jaren geleden het mediakartel al de oorlog verklaard. Het is ons doel om de linkse kartelmedia te slopen; om er niets meer van overeind te laten staan. Deel jij dit doel? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons in onze missie!
Helaas betekent dit natuurlijk niet dat Nieuwsuur - als het inderdaad zo gaat als Vlam verwacht - daarna opeens hartstikke leuk, rechts, weldenkend, diepgaand, en weloverwogen wordt. Het is en blijft een tv-programma van linkse NPO-omroepen. De enige omroep die daar anders mee omgaat is Ongehoord Nederland (word lid!). Dat is een omroep voor de gewone Nederlander; voor al die mensen die bij de afgelopen verkiezingen op partijen als FVD, PVV, BBB en zelfs NSC stemden omdat ze klaar zijn met de gebruikelijke linkse gekkigheid van onze NPO.
Maar voor de rest is het en blijft het natuurlijk dezelfde globalistische incestbende. Ook een mogelijk ontslag voor Tweebeeke en Wollaarts verandert daar niets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten