screen shot 2023 11 03 at 163920

LOL! Iedereen lacht Nieuwsuur uit om 'Maaltijdbox-gate': zelfs Hans Laroes (NOS) en Sywert van Lienden

Politieknov 03 2023, 19:00
Veel vermakelijker dan Nieuwsuur wordt het niet. Gisteravond was Thierry Baudet daar te gast. Zoals altijd werd hij keihard aangevallen omdat hij de euvele moed heeft anders te denken dan het kartel. Alle aanvallen waren knetterzielig, maar er was één tactiek die écht sneu was: er werd iets gezegd over de maaltijddozen van FVD. Dit was zo intens triest dat zelfs voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes en Sywert van Lienden erom moesten lachen.
Tijdens de uitzending dacht Mariëlle Tweebeeke blijkbaar dat ze Baudet een loer kon draaien toen zij en haar team hadden ontdekt dat sómmige items uit de maaltijdboxen van FVD mogelijk uit het buitenland komen. In bepaalde gevallen kon dit komen doordat de items op dat moment gewoon niet in Nederland te verkrijgen waren (of zelfs nooit), en er was ook iets met een groothandel. Baudet zei dat hij dat laatste zou laten uitzoeken, en wat het eerste betreft: tja, dat noodles uit China komen is niet heel gek.
Baudet bleef dan ook heel rustig, wat ongetwijfeld tegen het zere been was van Nieuwsuur. Ze waren er immers zo zeker van dat dit FVD zou beschadigen! Ze gooiden de clip zelfs op X (voorheen: Twitter) om die schade nóg groter te maken (LOL).

Laroes en Van Lienden: "Oei!"

Nou, dat viel dan toch echt tegen voor ze. Zelfs mensen die normaal aan de kant van Nieuwsuur staan verbaasden zich er namelijk over dat het programma dit tot item maakte.
"Ik hou erg van researchjournalistiek," liet voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes bijvoorbeeld weten. "Maar een maaltijdbox checken in verkiezingstijd?" Dat gaat zelfs hém te ver. En dat wil wat zeggen. Meneer is namelijk honderd procent een karteldier - iets waar hij normaal gesproken nog trots op is ook.

Ik hou erg van researchjournalistiek. Maar een maaltijdbox checken in verkiezingstijd?

Nieuwsuur
Nieuwsuur
@Nieuwsuur

FvD heeft een maaltijdbox-BV die belooft dat producten direct van de Nederlandse boer komen. Maar #Nieuwsuur ontdekte dat er o.a. Japanse noodles uit China en aardappelen uit Frankrijk in zitten. Een deel van het vlees lijkt niet naar een boer maar naar een groothandel te leiden.

273
Reply
De badboy van de Nederlandse politiek, Sywert van Lienden, vindt het ook wanstaltig van Nieuwsuur. "Oei oei oei - Japaanse noodles uit China en Franse aardappelen!" schrijft hij sarcastisch op X:

Oei oei oei - Japanse noodles uit China en Franse aardappelen!

Nieuwsuur
Nieuwsuur
@Nieuwsuur

FvD heeft een maaltijdbox-BV die belooft dat producten direct van de Nederlandse boer komen. Maar #Nieuwsuur ontdekte dat er o.a. Japanse noodles uit China en aardappelen uit Frankrijk in zitten. Een deel van het vlees lijkt niet naar een boer maar naar een groothandel te leiden.

20
Reply
Zijn opmerkingen worden beaamd door andere X-gebruikers die dingen zeggen als dat het ze "behoorlijk tegenviel" van Tweebeeke omdat ze volgens hen zoveel "beter kan." Dat laatste ben ik niet zo zeker van, maar dat het tegenviel moge duidelijk zijn.
Zo zie je maar weer. Waar ze bij Nieuwsuur blijkbaar dachten dat ze Baudet even flink beschadigden denkt de gewone mensen wereld daar heel anders over. Daar is Nieuwsuur, niet Baudet, keihard afgegaan. Hilarisch!
Overigens kun je je hier opgeven voor Eerlijk Eten, het fantastische project van FVD'ers om Nederlandse boeren een hart onder de riem te steken. Geweldig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten