Viezerik Thijs Römer in de rechtszaal: 'Je kunt het toch met minderjarigen over masturberen hebben?'

Cultuurjul 25 2023, 13:00
Vandaag is een slechte dag voor acteur Thijs Römer. Hij staat namelijk terecht voor ontucht met minderjarige meisjes. In de rechtszaal geeft hij nu toe dat hij de meisjes aanzet tot masturberen en ze 'leert' hoe ze zichzelf moeten laten klaarkomen. Maar, zegt hij, dat deed hij niet omdat hij daar geil van werd, welnee! Hij functioneerde als een soort van hulpverlener!
Thijs Römer is blijkbaar een heel vies mannetje. De 44-jarige acteur heeft er namelijk een handje van om over seks te praten met minderjarige meisjes - meisjes die 30 jaar jonger zijn dan hij. En, zegt het OM, het blijft niet alleen bij praten. Hij zet ze ook aan daadwerkelijk te gaan masturberen en hem daar beelden van te sturen. Doen ze dat niet, dan wordt hij woest.
In de rechtszaal ontkende Römer vandaag dat hij ze vroeg beelden te maken van zichzelf en die dan naar hem op te sturen. Want, zei hij, hij vond het allemaal helemaal niet sexy! Welnee! Hij praatte wel met de meisjes over seks, masturberen en klaarkomen, maar dat deed hij als een lieve oude oom; als een hulpverlener. Een soort van sekstherapeut die daar zelf verder totaal geen gevoelens bij had en heeft.
"Je kan toch gewoon een gesprek over masturberen hebben?" reageerde Römer toen de officier van justitie en de rechter duidelijk maakten dat het toch echt ontucht is als je als 44-jarige man 14-jarige meiden op zo'n manier behandelt. "Zo van hier is de clitoris, daar de vingers. Dat. Zwaarder is het niet."
En het ging nog veel verder. De meisjes in kwestie - die bij de aangifte betrokken zijn - beweren dat hij ook foto's / beelden van hen eiste (terwijl ze dus aan het masturberen waren), en dat hij de gesprekken met hen beëindigde als ze daar geen gehoor aan gaven. Ze voelden een enorme druk om hem hierin tegemoet te komen. Hij zou hen zelfs figurantenrollen hebben beloofd. Iets dat hij natuurlijk ontkent. Hij heeft heus naaktfoto's gekregen, en misschien ook weleens iets gestuurd, maar hij beloonde dat gedrag nooit. Nou ja, oké, er zijn meisjes die een rol kregen. Maar dat kwam alleen omdat ze gewoon figuranten nodig hadden. Dat had niets van doen met naaktfoto's en sexy chats.

Woedende reacties

Het zal niemand verbazen dat er op X, het voormalige Twitter, woedend en met ongeloof wordt gereageerd op de uitspraken van Römer. Daarbij vinden ze het vooral heel frappant dat Römer één van die mensen is die rechtse politici steeds weer de maat neemt.
"Maar jongens help me ff hoor, die Römer zat op Twitter toch altijd vingerwappend te deugkneuzen?" tweet Marianne Zwagerman bijvoorbeeld. "Beetje Graaf Schimmelsmurfje stijl?"
Erik de Vlieger kan alleen maar geschokt reageren op de "je kant toch gewoon een gesprek hebben?"
Let wel, je hebt het niet over gesprekken met meisjes die 5 jaar jonger dan hij waren, 10 jaar jongeren, of zelfs 15 jaar. Het verschil was 25 tot 30 (!) jaar. Hij had niet eens hun grote broer kunnen zijn; hij was eerder een oom. Een hele vieze, onbetrouwbare, ranzige oom.
Jan Roos laat het kort en bondig bij: "Wat een stuk stront."
(Het artikel gaat verder onder deze oproep) De Dagelijkse Standaard gaat dit jaar de strijd aan met het partijkartel én het mediakartel. Want het kartel wil Nederland onherstelbaar vernietigen. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig. Steun DDS nu, doneer via BackMe, en help ons in dit belangrijke verkiezingsjaar een vuist te maken voor jouw en ónze waarden!
Overigens beweerde Römer dat hij zelf vond dat hij niets verkeerd deed en dat de gedachte niet eens bij hem opkwam dat hij mogelijk een misdrijf pleegde. En dat is gek. Want hij eiste van de meisjes dat ze de gesprekken met hem zouden wissen.
"Ik ben natuurlijk best wel een bekende persoon. Ik dacht, dit moet niet in de openbaarheid komen," reageerde hij toen de officier hem daar naar vroeg.
Uhu. Juist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten