Wat?! Zweedse POLITIE doet onderzoek naar wangedrag Joost Klein: 'Geweld!'

Cultuurmei 11, 9:15
Joost Klein zit nog dieper in de problemen dan eerder gedacht. Ja, het lijkt erop dat hij totaal gediskwalificeerd wordt en vanavond niet mag optreden, net zoals gisteren het geval al was met betrekking tot het concert voor de vakjury. Maar er is meer gaande. De Zweedse politie is namelijk bezig met de zaak.
Het is nauwelijks te bevatten, maar het incident rond Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival in Zweden wordt nog veel serieuzer. De man kan zijn Europese droom (waarschijnlijk) vaarwel zeggen... Maar er is meer gaande. Hij kan namelijk ook met een strafblad vertrekken.
De Zweedse politie is er gisteravond bij gehaald. Agenten begonnen toen direct met het ondervragen van "de betrokken personen." Dat gaat dus over Joost zelf, maar ook over de persoon die (waarschijnlijk) door hem geslagen is, en natuurlijk over mogelijke getuigen.
Ondertussen is het een ware puinhoop bij het Songfestival. Door de controverse rond Joost heeft de EBU namelijk besloten dat landen die niet mogen meedoen aan het Songfestival, maar sinds dit jaar wel mogen stemmen, voorlopig op hun handen moeten blijven zitten. Hun stem is "uitgesteld." Tot wanneer? Dat is niet duidelijk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze idioterie! Wat een waanzin in de wereld. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het echte nieuws te brengen, elke dag opnieuw!
"De opening van de stemming voor de ‘Rest van de Wereld’ is vertraagd totdat een onderzoek naar de Nederlandse deelnemer is afgerond," staat te lezen op de website van Eurovisie. Wanneer dat zal zijn? Wie het weet mag het zeggen. De kans lijkt nu levensgroot te zijn dat het antwoord is: tot het main event plaatsvindt. Of eigenlijk: tot en mét.
Wat een afgang voor Joost Klein. Die jongen heeft hier een jaar naartoe geleefd, en misschien wel langer. Hij doet het, zei hij steeds, voor zijn ouders. En dan maakt hij er op deze manier een einde aan voor zichzelf? Shame.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten