screen shot 2024 05 11 at 101535

WOEST! Joost Klein verwijdert ALLE Eurovisie-filmpjes van Instagram

Mediamei 11, 9:16
Het is de dag 'na...' en het lijkt erop dat Joost Klein echt is opgehouden met het Eurovisie Songfestival. Of dat het festival is opgehouden met hém. De Nederlandse YouTuber/artiest heeft namelijk álle filmpjes van het Songfestival van Instagram gesloopt. Dat doe je alleen als je als artiest WOEST bent en NIET VAN ZINS BENT om op te treden.
Gisteren werd bekend dat Joost niet mee mocht doen aan de eerste officiële repetitie voor de grote show van het Eurovisie Songfestival. Hij zou net het podium oplopen, zijn crew was daar zelfs al mee bezig, maar hij werd opeens teruggeroepen. Er zou namelijk "iets" gebeurd zijn.
Vervolgens gingen er allemaal geruchten rond. Ook waren er video's te zien van Israëlische 'journalisten' die hem overduidelijk uitdaagden - zowel voor als achter de camera. Het leek erop te duiden dat er serieuze spanningen waren tussen de Nederlandse en Israëlische delegaties, zeker als je ook de persconferentie bekeek waar Klein opmerkingen maakte toen de Israëlische zangeres Eden Golan vragen kreeg. Hij zou iemand op zijn of haar bek geslagen hebben omdat die persoon grappen maakte over de dood van zijn ouders.
In de avond kondigde de EBU vervolgens aan dat Joost niet zou meedoen aan de tweede generale repetitie. En dat is een probleem. Dat optreden is namelijk bedoeld voor de vakjury. Als je daar niet aan mee mag doen kun je de kans op een goed resultaat op je buik schrijven. Op zijn best zou er dus sprake zijn van concurrentievervalsing en op zijn slechtst zou het een eerste aanloop zijn naar een definitieve, totale diskwalificatie.
Wat zou het worden?

Lege Instagram

Officieel is er nog niets aangekondigd over de show van vanavond - hoewel EBU en AVROTROS zeggen dat het onderzoek verder gaat - maar er is wel iets heel opvallends gaande met Joost z'n Instagramaccount. Als je daar naartoe gaat zie je namelijk foto's en video's van zijn eerdere optredens van maanden geleden.
Maar hij heeft alle beelden die hij opgenomen heeft bij Eurovisie de afgelopen dagen offline gehaald. Er staan wel allemaal filmpjes en video's van enkele maanden geleden, toen hij bezig was met voorbereidingen en dergelijke, dus ook in dat lelijke blauwe pak... Maar voor de rest is er niets. Geen optredens in Malmö. Niets.
Nou ja, in zijn profiel staat nog wél een referentie aan het Songfestival:
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we NIETS met alle spelletjes van het kartel. Wij staan voor Nederland en voor onze cultuur. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor ons land, ons volk, onze cultuur en onze geschiedenis.
En dat is het dan. "Eurovision 2024," optredens en foto's van maanden en zelfs jaren geleden, maar niets uit Malmö. Niet meer, tenminste. Want voor hij grote schoonmaak hield stonden dat soort beelden er volgens andere media wél op.
Als dat geen teken aan de wand is dat het einde oefening is voor Klein weet ik het ook niet meer.
Game over. Einde oefening. Forget about it. Klein is klaar. Geen Nederlandse participant bij Eurovisie Songfestival 2024.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten