dh 0586

-DDS Zomerinterview met Fajah Lourens- 'Ik heb geleerd dat je met veel geld, een groot huis en een verkeerde relatie heel eenzaam kunt zijn'

DDS Interviewsokt 02 2023, 11:10
Fajah Lourens is een Nederlandse actrice, modeontwerpster, fitness-goeroe, onderneemster, model, dj en nóg veel meer. Ze brak op 21-jarige leeftijd door in Goede Tijden, Slechte Tijden. Sindsdien is ze alleen maar succesvoller geworden. In de coronatijd werd Fajah ook nog eens bekend als een kritische denker, toen ze het coronabeleid bekritiseerde en aanschoof bij Forum Inside. Voor onze speciale Zomerinterviews-serie sprak De Dagelijkse Standaard met Fajah ... en maakten we natuurlijk een schitterende fotoshoot van haar.
Dag Fajah, aan het begin van de Zomerinterviews vragen we onze gasten altijd dezelfde vraag: Hoe zie jij Nederland over 5 jaar? Er is overduidelijk heel veel gaande. Alles verandert. Mensen veranderen óók… en de politiek ook. Denk je dat de veranderingen blijvend zijn?
Er zullen altijd veranderingen zijn. Dat hoort bij het leven en dat is nooit anders geweest. Vroeger gingen mensen die anders dachten op de brandstapel. Wat dat betreft, gaan we enorm vooruit. Helaas focust de mens makkelijker op wat er allemaal niet goed is, en op de een of andere manier kan de mens minder goed kijken naar hoe mooi het leven tegelijkertijd is. Alles waar je je aandacht aan schenkt, groeit.
Ik heb me nooit veel met de politiek bemoeid en toen ik dat wel even deed tijdens de coronaperiode, kreeg ik veel respect voor de mensen in de politiek die blijven strijden voor hun waarheid. Echter, zolang er meerdere waarheden zijn, zal er altijd de middelste weg worden gekozen en krijgt eigenlijk niemand echt wat hij wenst. Ik ben uitgecheckt en focus me nu vooral op hoe ik mijn eigen leven kan invullen met geluk. Verandering begint immers bij jezelf.
In de coronatijd ben je je voor het eerst gaan uitspreken over de politiek. Je kwam langs bij Het Forum (programma van Thierry Baudet op YouTube), en je was heel duidelijk, ook over je opvoeding. Je zei onder meer dat je moeder vroeger altijd zei dat echte democratie niet bestaat en dat de media vooral propagandaorganen (van de macht) zijn. Hoe kwam jouw moeder daarbij en welke invloed heeft dat op jou gehad?
Mijn moeder is haar tijd vooruit; ze is mijn ware inspiratie. Ik weet niet hoe zij in die tijden al zo veel wist. Alles wat ze vroeger riep, is de werkelijkheid van deze tijd. Een van de dingen die zij mij al vroeg leerde, is dat wij allen onze eigen werkelijkheid creëren. Dus als je verandering wenst, focus dan op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. In de coronatijd was ik dat heel even kwijt, maar gelukkig heb ik me weer herpakt.
Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit en wat was je vakantie dit jaar daadwerkelijk?
Vakantie is voor mij even alles los kunnen laten, de boel de boel laten en zijn met wat is. Afgelopen vakantie was dat niet. Ik was met het hele gezin. Superfijn, maar ik verlang nu even om alleen op vakantie te zijn.
Wat heeft de afgelopen 10 jaar zo’n indruk op je gemaakt dat het je leven veranderd heeft?
Ik heb de afgelopen 10 jaar gestreden voor iets waarvan ik in mijn kindertijd dacht dat het belangrijk was. Succes, een groot huis en een man. Nu voel ik dat alles wat je zoekt, in jezelf zit en dat je met geld, een te groot huis en een verkeerde relatie heel eenzaam kan zijn. Ik heb geleerd dat ik alles ben wat ik nodig heb.
Je zegt weleens dat het belangrijkste in je leven is dat je moeder bent. Kun je daar dieper op ingaan? Hoe heeft het moederschap je veranderd als mens/vrouw (we willen natuurlijk niet verkeerd binair genderen!)?
Ik weet niet waar ik dat gezegd heb. Moeder ben ik, voor mijn gevoel, wel al mijn hele leven. Ik heb een groot gedeelte van mijn leven overgeslagen omdat ik op mijn 18e moeder werd. Inmiddels ben ik al oma. Ik vind het supermooi, maar het was ook intens en dat is het met een puberzoon nog steeds. Toch zou ik, als ik het anders mocht doen, het nooit anders doen. Mijn kinderen, kleinkind en schoonzoon zijn mij zo dierbaar. Ik voel me rijk.
Geloof je in zoiets als het partijkartel/de deep state of is dit in jouw ogen onzin? Zo ja, wat is het? Zo nee, waar komt de gedachte over een soort van Deep State vandaan?
Ik ben niet meer bezig met complotten, etc. Omdat ik geloof dat we daar niets mee bereiken. Dualiteit is een gegeven hier op aarde. Zonder slecht bestaat er geen goed. We hebben er met z'n allen niks aan om te focussen op het slechte, omdat we dan ook onze ogen sluiten voor het goede en dat is juist wat we met z'n allen nodig hebben. Meer goed, meer licht, meer vertrouwen.
Met YourKillerBodyMotivation ben je ongelooflijk goed aan de weg aan het timmeren. Waarom ben je juist met MKBM bezig gegaan en hoe verklaar je je succes? Want ja, je hebt natuurlijk je bekendheid mee, maar er zijn ook heel veel bekende actrices en acteurs die ondernemerschap proberen en grandioos falen. Dus “BN’er zijn” is geen adequate verklaring.
Het succes is te verklaren doordat het echt is. MyKillerBodyMotivation (MKBM) is ontstaan vanuit inspiratie en niet met als doel rijk te worden; het was een inspiratie voor mezelf en werd dat voor anderen. Killerbody, het proteïnemerk dat ik startte na het succes van mijn boek Killerbody Dieet, ligt in ruim 2000 supermarkten. Dat leerde mij dat alles mogelijk is. Ook zonder opleiding, maar met vertrouwen, visualisatiekracht en doorzettingsvermogen.
De MKBMshop.com is een succes en toch voel ik nu dat ik ook weer verder mag gaan om mijn echte missie te gaan voltooien. Ik voel dat als ik mijn eerlijke reis deel, dat een inspiratie is voor anderen. Dat begon met een reis naar een killerbody en nu ik de reis naar binnen maak, merk ik dat anderen daar ook behoefte aan hebben. Ik deel daarom met heel veel liefde mijn reis op Insta. Ik veranderde mijn Insta-account Mykillerbodymotivation in I am present.
Wat zijn de top 3 boeken die jij in je leven gelezen hebt en waarvan je zegt: die hebben echt impact op mij gemaakt en anderen zullen daar ook zeker iets belangrijks van leren?
"Think and Grow Rich", deze las ik vijf jaar terug en toen realiseerde ik me dat dit is wat mijn moeder me had geleerd. De kracht van visualisatie, vertrouwen en mindset. Door dat boek te lezen kon ik terugkijken naar mijn leven en zag ik waardoor ik keer op keer successen behaalde en kon ik ook begrijpen waarom dit soms niet lukte. Ik werd bewust van wat ik al deed en kon het finetunen.
"Een Nieuwe Aarde", dit boek is niet heel makkelijk maar het leert je wel wat je ego is. Het ego wil verdeeldheid, wraak, slachtoffer zijn en continu gezien worden. Als je vanaf een afstand naar je ego kan kijken, kan je erom lachen.
"Ik ben je moeder niet", dit boek gaat over je innerlijke kind dat graag erbij wil horen. Als je je innerlijke kind herkent, kan dit je helpen in je liefdesrelatie. Je begrijpt beter waar je triggers vandaan komen en kan ook met liefde naar het innerlijke “gekwetste” kind van je partner kijken. Kleine kanttekening: het is me nog niet gelukt om dit in de praktijk tot een succes te krijgen.
(Interview gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we deze Zomerinterviews-serie alleen maar kunnen doen dankzij steun van onze trouwe lezers! En ja, er komen nog meer interviews met fotoshoots aan! Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons nog meer interviews te maken met kritische denkers die buiten de gebaande paden durven te denken.
Wat is jouw missie in het leven?
Mijn missie is om mezelf te helen en zo de wereld te helen. Ik hoop dat mijn reis en mijn pijn een ander pijn kan verzachten. Ik blijf mijn reis delen. Ik weet dat als ik het kan, anderen het ook kunnen. Mijn moeder gaf me het vertrouwen en dat vertrouwen geef ik met liefde door.
Van onze fotografe (de geweldige Davide Baudet Heijmans) hoorden we dat je op een heel mooie plek woont. Waarom heb je besloten om daar te gaan wonen en op die manier?
Mijn huis is prachtig, het is het resultaat van de manifestaties die ik mijn hele jeugd heb uitgesproken en gevisualiseerd. Ik wilde een boerderij in Amsterdam en dat is gelukt. Nu laat ik deze prachtige plek los. Ik ga naar Spanje, geniet van mijn leven, klein en compact wonen. Ik hoef me niet meer te bewijzen. Alles wat ik deed was een succes. Dat geef ik met liefde door aan iedereen die er klaar voor is om te beseffen dat alles waar je aandacht aan geeft groeit en alles mogelijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten