Screen Shot 2022 09 23 at 143650

5 voordelen van een PVC-vloer in je kantoor

Economiesep 23 2022, 16:37
Polyvinylchloride, algemeen bekend onder de afkorting PVC, is een synthetisch plastic polymeer. Het is beschikbaar in twee basisvormen: stijf en flexibel. Polyvinylchloride wordt in veel industrieën gebruikt, vooral in de bouw. De toepassing ervan in deze industrie varieert van buizen tot deuren, Gastpostramen en vloeren. In vloeren komen ze in de vorm van tegels. Wil je je kantoor inrichten? Een PVC vloer kopen is dan zeker een aanrader. Waarom dit het geval is, lees je in dit artikel aan de hand van vijf belangrijke voordelen van vloeren van dit materiaal.
Onderhoudsgemak
PVC-vloeren zijn het gemakkelijkst schoon te maken. Geen enkel ander type vloer komt in de buurt van PVC als het gaat om eenvoudige reiniging. Het enige wat je nodig hebt is een vochtige doek of dweil om deze tegels schoon te maken. Meestal zijn deze tegels voorzien van verschillende coatings die de nodige bescherming bieden tegen vlekken, vocht en verbleken. Polyvinylvloeren zijn van nature bestand tegen krassen en deuken, in tegenstelling tot hardhouten vloeren. Om deze vloeren schoon en sprankelend te houden, hoef je alleen maar regelmatig te vegen of te stofzuigen. ZZPers gespecialiseerd in het schoonmaken van vloeren hoef je hiervoor dus niet in te huren!
Eenvoudige installatie
Dit type vloerinstallatie vereist geen professionele hulp. Ten eerste zijn de tegels zeer licht in gewicht in vergelijking met de andere vormen van vloerbedekking en kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst. Afhankelijk van de door je gekozen vinylvloer zijn er verschillende plaatsingsmogelijkheden. DIY-experts kunnen deze tegels eenvoudig installeren door de juiste instructies te volgen. Het wordt echter aanbevolen om professionele hulp in te roepen bij het installeren van PVC of een ander type vloer. Eenvoudig te installeren PVC-tegels laten je prachtige patronen op je vloer creëren. Maak gebruik van de verscheidenheid aan texturen, patronen en ontwerpen die op deze tegels zijn gedrukt om het uiterlijk van je huis of kantoorruimte te verbeteren.
Lage kosten
Het grootste voordeel van PVC-tegels is dat ze niet duur zijn. Ze zijn het meest zakvriendelijke type vloermateriaal in vergelijking met andere vormen zoals hout, marmer, keramiek, enz. Zelfs luxe polyvinylvloeren zijn betaalbaar in vergelijking met andere materialen. Als het gaat om stijl en duurzaamheid, zou je geen spijt krijgen van je keuze voor PVC-tegels in je kantoor. Het is niet alleen een betaalbare optie, maar de installatiekosten van PVC-tegels zijn ook laag. Dit type vloer kan zonder professionele installatiekosten worden samengesteld.  
Antistatisch
Zoals we allemaal weten, trekt het menselijk lichaam statische energie aan. Er zijn varianten van Polyvinylchloride-vloeren die antistatisch zijn. Antistatische vloeren gemaakt van polyvinylchloride kunnen jij en je werknemers beschermen tegen statische energie. Dit betekent dat je gemakkelijk kabels onder de tegels door kunt leiden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je personeel tegen statische stroom die van de vloer komt.
Klein formaat
PVC-tegels zijn er in kleine maten (150 mm, 225 mm en 305 mm). Het voordeel van kleine tegels is dat afzonderlijke tegels gemakkelijk kunnen worden vervangen. Hierdoor zijn de vervangingskosten van deze tegels ook laag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten