Screen Shot 2022 09 23 at 143930

5 tips voor het kopen van cadeaus voor kinderen

Economiesep 24 2022, 7:00
Vraag het aan iedereen en ze kunnen meteen het allerbeste cadeau noemen dat ze ooit hebben gekregen - en het ergste. Of je nu op zoek bent naar een verjaardagscadeau of bezig bent met het kopen van sinterklaascadeaus, het is een goed idee om de volgende tips toe te passen als je cadeaus voor kinderen aan wilt schaffen.
Geef ze niet wat je als kind wilde
We waren allemaal ooit kinderen en het kan verleidelijk zijn om een ​​nostalgisch cadeau te kopen, zoals een Teddy Ruxpin, Polly Pocket of Rubik's Cube. Maar tenzij je kind uitdrukkelijk heeft gezegd dat het dit item graag zou willen, weersta dan de verleiding om het cadeau te doen. Ze glimlachen misschien en zeggen dankjewel, maar je kunt je jeugd niet terugkopen. Koop het voor jezelf als het moet, maar projecteer je dromen niet op je kinderen. Een populair cadeau als de Kletspot kopen is dan een stuk beter!
Overdrijf niet
Als je cadeaus voor kinderen koopt, kun je ze vragen om een ​​verlanglijstje te maken, zodat ze kunnen leren prioriteiten te stellen. Maar zelfs als de verzoeken van je kinderen allemaal redelijk zijn, koop niet elk item op de lijst. Niemand wil een grinch zijn, maar het leren van grenzen is een belangrijke levensles, om nog maar te zwijgen van het feit dat het geven van alles waar ze om vragen een zekere weg naar ondankbaarheid en recht is. Overdrijven kan ook een probleem zijn met uitgebreide familie. Om stress tot een minimum te beperken, moet duidelijke communicatie over limieten een topprioriteit zijn.  
Speel met het cadeau
Wanneer het geven van geschenken plaatsvindt, is het belangrijkste om te delen in de vreugde. Toon je enthousiasme voor het geluk van je kind. Probeer de pop, het spel of de nieuwste iPhone uit. Bouw de dolly een zip-line of maak haar huis uit een kartonnen doos. Speel het videospel met je kind en lach om je gebrek aan vaardigheid. Maak een fantastische toren met Lego. Maak ook een video van de scène en de dwaasheid. Zelfs als het onvermijdelijke gebeurt en je kind naar het volgende speeltje gaat, zijn vastgelegde herinneringen een item dat de familie zeker zal koesteren voor de komende jaren.  
Vertel de waarheid
Het is normaal dat je je kinderen hun hartenwens wilt geven. Maar als ze om iets vragen dat niet binnen je budget valt (zoals een boot), niet overeenkomt met je waarden (zoals een film voor volwassenen), of niet praktisch is (zoals een allergie-inducerend dier), wees dan eerlijk. Vertel ze direct dat ze dit cadeau niet zullen krijgen en waarom. Maar stop daar niet. Gebruik het moment als een kans om geschenken te bespreken en om te proberen een meer redelijke optie te vinden die voor alle betrokkenen werkt.
Koop voor elk individu een cadeau
Als je kinderen een groot familiegeschenk krijgen, zoals een trampoline, spelsysteem of vakantie, maak er dan een punt van om elk kind een klein item te geven dat alleen voor hen is. Het cadeau kan gewoon een eeuwige favoriet zijn of je kunt een item selecteren dat betrekking heeft op het grote cadeau, zoals gepersonaliseerde plaksokken voor de trampoline, een videogame die is afgestemd op hun specifieke interesses, een dagboek of gespecialiseerde uitrusting zoals een snorkel om mee te nemen op vakantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten