shutterstock 2201703817

Italianen woest op EU-dictator Von der Leyen: 'Beschamende arrogantie'

EUsep 24 2022, 8:11
Italianen zijn logischerwijze woedend dat Ursula von der Leyen hun feitelijk bedreigd heeft. Ze zei gisteren immers dat de EU in actie zal komen als Italianen het gore lef hebben om voor de 'verkeerde' partijen te stemmen - wat wil zeggen, rechts. Matteo Salvini van Lega Nord reageert furieus. "Beschamende arrogantie!"
Gisteren maakte EU-dictatortje Ursula von der Leyen nieuws omdat ze een dreigement had geuit aan het adres van de Italianen. Want, zei ze, als die voor de rechtse populist Giorgia Meloni stemmen, nou, dan kon Brussel weleens in actie komen. "We hebben middelen," zei ze, waarbij ze verwees naar eerdere acties tegen Polen en Hongarije.
Nou, goed nieuws: Von der Leyens uitspraken konden weleens het omgekeerde effect hebben van wat ze beoogde. Want Italianen zijn niet bang, maar furieus.
Matteo Salvini, van de Lega Nord en dus van de conservatieve alliantie van Meloni, verwoordt het 't beste. "Een beschamende arrogantie," noemt hij Von der Leyens houding en woorden. 
"Wat is dit, een bedreiging?" schrijft hij op Twitter. "Respecteer de vrije, democratische en soevereine stem van het Italiaanse volk!"
Ook de auteur Thomas Fazi is geïrriteerd. En laat dat merken ook.
"EU-technocraten houden niet eens meer de schijn op dat de koloniën - sorry, lidstaten - nog democratieën zijn," aldus Fazi terecht.

Von der Leyen on the upcoming Italian elections: "If it goes wrong, we have the tools to deal with it". EU technocrats don't even bother to pretend that its colonies - sorry, "member states" - are democracies anymore.

Image
275
Reply

Polen

En niet alleen in Italië is men boos. Oh nee. In Pólen zijn ze ook woest.
"De president van de Europese Commissie suggereert dat als de Italianen voor een regering stemmen die Brussel niet bevalt, dat hun fondsen dan geblokkeerd kunnen worden," aldus staatssecretaris van Justitie Sebastian Kaleta op Twitter.
"Dit bewijst eens te meer dat gepraat over 'de rechtsstaat' niets meer of minder is dan een chantagemiddel om Europese, of eigenlijk Duitse dictaten op te leggen. Dat is dus [Europese] 'democratie'," stelt Kaleta daarop.
Kaleta is lid van Verenigd Polen, een aartsconservatieve partij die ook deel uitmaakt van de regeringscoalitie. De leider van Verenigd Polen is Zbigniew Ziobro, die minister van Justitie is. In die hoedanigheid heeft hij wetten ontworpen die volgens Brussel de 'onafhankelijkheid' van de 'rechterlijke macht ondermijnen,' maar die er feitelijk voor zorgen dat D66'ers in Polen geen rechtszaak-coup kunnen plegen, zoals ze dat wel steevast doen in óns land.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is te hopen dat de Italianen zondag massaal op Meloni stemmen, en dat de nieuwe regering er vervolgens alles aan doet om dat land weer gezond te maken én om de macht van de EU terug te dringen. En ja, dan is het ook aan onze eigen partijen als FVD en de PVV om de banden aan te halen met onze Italiaanse vrienden, zodat er op Europees niveau samengewerkt kan worden tegen de Woke-globalisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten