-Frits Bosch- 'In Nederland kun je beter Deugen'

-Frits Bosch- 'In Nederland kun je beter Deugen'

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Deugen betekent braaf zijn, geschikt zijn, goed ik orde zijn. De term deugen en ‘deugers’ wordt gebruikt voor mensen die zich er graag op voorstaan dat ze ‘politiek correct’ zijn, dus links zijn, aan de goede kant van de historie staan en een correct gedachtengoed aanhangen. Prima!

Deugen bergt diverse voordelen in zich. Een belangrijk voordeel is dat deugers zich boven de wet mogen stellen. Het betekent dat ze zich mogen bedienen van klassenjustitie, zoals bij de jarenlange rechtszaak rond Geert Wilders’ ‘minder Marokkanen’ uitspraak. En de absurd korte gevangenisstraf van de linkse Volkert van der Graaf voor de moord op politicus prof Pim Fortuyn. Het bekent ook dat gangbare regels van wellevendheid voor deugers niet gelden. Als ze zich te buitengaan gaan aan bedreigingen dan hoeven ze daarvoor natuurlijk niet bestraft te worden.

Ik geef een paar voorbeelden ‘uit het leven gegrepen’. Tijdens een betoging in Amsterdam wordt voortdurend geroepen “als je Baudet dood wilt zeg dan paf”. En velen zeiden paf. Het wordt natuurlijk niet bestraft. Een hoogleraar vraagt publiekelijk Baudet om te brengen: “Waar is Volkert als je hem nodig hebt?” De rechter ziet het graag door de vingers. Een emeritus hoogleraar vindt dat de PVV uit het parlement gestoten moet worden. Een leraar op een christelijk Haags gymnasium meent dat leraren die PVV stemmen geen lesbevoegdheid mogen hebben.

Deugende media geven dit graag een podium. En media mogen allerlei bagger, nepnieuws, over een Republikeinse president uitstrooien, jarenlang, maar een vermeend rechts programma moet van de buis. Een economisch redacteur van een financieel dagblad schrijft dat rechtse burgers en politici rioolwerkers zijn. Een zich kwaliteitskrant noemend dagblad mag een hoogleraar gespecialiseerd in slavernij racist noemen. Een NPO verslaggever mag dezelfde hoogleraar racist noemen. Het is een grof schandaal, maar het blijft onbestraft en zonder excuses.

Het betekent ook dat hoogleraren die in een onderzoeksrapport verklaren dat verdere instroom van immigranten onverstandig is, vrijelijk uitgescholden kunnen worden door deugers (prof Leo Lucassen). Noem ze xenofoob, racist. Eenieder die verklaart nationale belangen voorop te willen stellen mag door deugers uitgescholden worden voor fascist, radicaal rechts of tenminste extreem rechts. Of zet ze in de hoek als populist, want dat betekent dat ze per definitie fout zijn en dan mag er paf gedaan worden.

Een minister mag parlementariërs uitschelden voor “onwelriekend reuzel”. Dat moet je gewoon accepteren, aanpakken, want dan moet je ‘niet happen’ vindt onze premier die zegt “laten we weer naast elkaar gaan staan”. Het zou immers kinderachtig zijn te vallen over zo’n reuzel kleinigheidje. Als reuzel onwelriekend stinkt, dan moet je het schoonvegen dus doe maar paf!

Een rechtse politicus mag je mild bestraft vermoorden, maar nee, dan vinden deugers de kreet “je komt voor een tribunaal” niet kunnen. In dat tribunaal zitten D66 rechters, dus vrijspraak.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als een parlementariër er op wijst dat onze minister van financiën opgeleid is op een marxistische universiteit die bovendien spionnen opleidt, dan loopt de voltallige ministerraad weg uit de zaal.

Heb je het ooit zo zout gegeten? Je kunt het niet met hem eens zijn en hem fors van repliek dienen, maar niet weglopen. Wat een farce! Wat een baby’s!

De conclusie is dat je beter kunt deugen want anders ben je nog niet jarig. Want in Nederland wordt met twee maten gemeten: ‘anything goes’ voor deugers, mond houden en weg wezen. Zo simpel is het…

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- 'In Nederland kun je beter Deugen'
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer