aisurveillance

AI integratie in Windows, Android en Apple zorgt voor mass-surveillance

Economiejul 09, 16:32
AI is haast niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Hoewel AI de mensheid mogelijk een hoop kan brengen, zit er een ook een zeer donkere kant aan verbonden. Big Tech bedrijven als Microsoft, Google, Apple, Facebook en Amazon trappen het gaspedaal hard in en investeren miljarden in AI.
AI is technologie. Technologie kan voor zowel goed als kwaad gebruikt worden (afhankelijk van de insteek van degene die de technologie ontwikkeld). We weten van deze bedrijven dat ze een enorme datahonger hebben en dat deze verzamelde data uiteindelijk bij de inlichtingendiensten terecht komt via achterdeurtjes en andere wegen. AI lijkt steeds meer ingezet te worden om deze spionage steeds extremere vormen aan te laten nemen.

Microsoft Windows – Recall’s constante screenshots

Zo heeft Microsoft Windows (opgericht door Bill Gates) niet heel lang geleden de ‘Windows Recall’ functionaliteit uitgerold waarmee er constant screenshots gemaakt worden van alle activiteiten die je binnen het besturingssysteem verricht. De screenshots worden door Microsoft’s AI geanalyseerd om hier vervolgens alle belangrijke data uit te kunnen trekken en deze screenshots doorzoekbaar te kunnen maken.
Dit is een enorm privacy-probleem, want er worden dus screenshots gemaakt van de berichten die je uitwisselt met je vrienden en familie, de foto’s die je bekijkt, de wachtwoorden die je toont op je scherm etc. Deze ‘Windows Recall’ functionaliteit is ondertussen zelfs al gehackt! Een ‘White Hat Hacker’ (met goede bedoelingen) heeft dit gedaan om Windows te waarschuwen: schrap deze functionaliteit of heel veel mensen zullen in de problemen komen.

Google Android AI – Telefoongesprekken meeluisteren

Ook Google Android heeft ondertussen een AI integratie in het meest-gebruikte mobiele besturingssysteem. Eerder werd al bekend dat Google’s AI mee zal lezen bij het gebruiken van de Google Messages applicatie. Dan gebruik je Google Messages toch niet, zal je denken? Echter, wordt de integratie en de spionage van Google’s AI steeds extremer. Zo werd onlangs bekend dat Google zijn AI integratie in Android gaat gebruiken om mee te kunnen luisteren met normale telefoongesprekken. Zo kunnen gebruikers van Android beschermd worden tegen mogelijke financiële scams die via de telefoon plaatsvinden, aldus Google. Om er echter achter te kunnen komen of die scams daadwerkelijk plaatsvinden, moet de AI van Google dus met alles meeluisteren.

Apple – OpenAI

En ook Apple is aan de beurt. Apple heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met OpenAI, het bedrijf wat bekend is geworden door het ondertussen welbekende ChatGPT. OpenAI heeft niet heel lang geleden Paul M. Nakasone aangenomen. Deze man was bij de NSA een van de hoofdverantwoordelijken voor de massa-spionage van zo’n beetje de hele wereld. Hij heeft illegale spionage activiteiten uitbesteed aan intelligence diensten in het Verenigd Koningkrijk om zo de Amerikaase wetgeving te kunnen omzeilen.
En ohja, vergeet niet: Microsoft is met een investering van zo’n 10 biljoen in OpenAI een van de grootste investeerders in het bedrijf. Het cirkeltje is weer rond. Voor degenen die dus altijd dachten dat Apple het goed voor heeft met je privacy: think again.
Microsoft, Google, Apple, Facebook, Amazon. Het is allemaal een pot nat!
Het wordt de hoogste tijd om je te ontdoen van deze grote tech bedrijven. Los van de AI integratie’s en de daarmee gepaarde privacy problemen zijn ze ook bezig met de uitrol van Digital ID’s. De digitale controle van deze bedrijven wordt met de dag gekker. Des te langer je wacht met het ondernemen van actie, des te groter de kans is dat je vrijheid in gevaar komt.

Het is tijd voor digitale zelfverdediging: open source software, encryptie en decentralisatie

Er is een reden dat Bill Gates een hekel heeft aan vrije open source software: het is een organische beweging waar hij geen invloed op kan uitoefenen. Open source houdt in dat de code voor iedereen inzichtelijk is en door iedereen gecontroleerd kan worden. Zo kunnen gedane beloftes dus geverifieerd worden. Een ander voordeel is dat iedereen een kopie kan maken van de code. Open source software is dus ontzettend lastig te stoppen!

Met de Pro Privacy Phone, Tablet en Laptop helpen we je uit dit wespennest

Bij proprivacy.io helpen we onze klanten met het uit je leven bannen van Big Tech en het terug winnen van je privacy en daarmee je vrijheid! Met onze Pro Privacy Phone (met GrapheneOS, het favoriete besturingssysteem van Edward Snowden) staan we bekend om onze zeer uitgebreide service en dienstverlening.
Je hebt geen technische kennis nodig om de telefoon te kunnen laten functioneren. Je gedrag op de telefoon heeft echter wel een grote invloed op de hoeveelheid privacy & veiligheid die je kunt bereiken. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Pro Privacy Phone ook toegang tot ons Pro Privacy Platform. Hier beantwoorden we vragen als: ‘Hoe kan je veilig je wachtwoorden beheren?’, ‘Hoe kan je YouTube kijken zonder Google?’, ‘Hoe kan je alle muziek luisteren zonder Spotify?’, ‘Hoe kan je veilig en privacy-vriendelijk mailen?’… en nog veel meer.
Op ons Pro Privacy Platform vind je:
– Een uitgebreide GrapheneOS handleiding: door GrapheneOS alleen al te gebruiken maak je een grote stap, maar we leggen je ook uit met welke instellingen en opties je je privacy nog beter kunt waarborgen!
– Een applicatielijst met privacy-vriendelijke apps die door ons goedgekeurd zijn. Deze lijst wordt constant door ons onderhouden.
– Bijbehorende applicatie-handleidingen: wij leggen je precies uit hoe je deze apps kunt gebruiken om je privacy op de Pro Privacy Phone tot een nog hoger niveau te kunnen tillen. Deze handleidingen worden constant door ons onderhouden en ge-update. Hierover houden we je op de hoogte via de mail.
– Persoonlijke ondersteuning via mail en telefoon: kom je ergens niet uit? Dan kan je gerust even contact met ons opnemen! We helpen je graag verder.
Het terugwinnen van je privacy is een leerproces waarin je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt gaan. Wij nemen je bij de hand en loodsen je er doorheen!

Vanaf 1 juli ook te koop: de Pro Privacy Laptop!

Vanaf heden helpen we je ook met je te ontdoen van je Windows. Het is tijd voor het privacy-vriendelijke Linux! Je kunt bij een aankoop van een Pro Privacy Laptop dus dezelfde hoeveelheid ondersteuning verwachten die je gewend bent van de Pro Privacy Phone. Ook bij aankoop van een Pro Privacy Laptop krijg je (net als bij de Pro Privacy Phone) toegang tot een educatie platform: het Pro Privacy Fedora Platform. Ook hier vind je een applicatielijst, bijbehorende applicatiehandleidingen en een uitgebreide Fedora handleiding. Kom je ergens niet uit? Dan kan je altijd even contact opnemen via mail en/of telefoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten