De gietvloer en vloerverwarming zijn een ideale combinatie

De gietvloer en vloerverwarming zijn een ideale combinatie

Ook de bewoners van Ede zijn steeds meer bezig om hun huis duurzaam te maken. Daarvoor heeft de overheid tal van maatregelen in het leven geroepen. Of het nu gaat om je tuin te vergroenen, je huis te isoleren of om je huis van het gas af te halen, het zijn allemaal manieren om je huis energiezuiniger te maken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kwaliteitsslag van het interieur door voor een vloerverwarming te kiezen die wordt afgewerkt met een mooie trendvolle gietvloer. Omdat gietvloeren veel warmte doorlaten is dit een ideale combinatie voor een heerlijk warm huis.

De afgelopen winter is het energieverbruik al met een 15 procent afgenomen. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de zachte winter die we hadden, maar ook met veel besparende maatregelen die bewoners de afgelopen tijd namen. Zo spoort de overheid Nederlanders aan om isolerende maatregelen te nemen en is er voor inwoners van diverse gemeenten een energiecoach in te schakelen. Die komt eventueel thuis en geeft je tips hoe je energiebesparende maatregelen kunt nemen.

De woningbouw van de toekomst zal zoveel mogelijk richting energieneutraal gaan. Dat zal grotendeels met zonne- en windenergie gerealiseerd gaan worden. Voor woningzoekers in de regio Wageningen, Ede en Barneveld gloort er hoop op een nieuwe woning, al zullen ze nog wel even geduld moeten hebben. De Tweede kamer heeft eind mei 2022 namelijk besloten dat de Regio Foodvalley een grootschalige woningbouwlocatie wordt. Hiermee maakt deze regio aanspraak op vele Haagse miljoenen.

Wie niet van plan is hierop te wachten of te gaan verhuizen, zal zelf aan de slag moeten gaan met verduurzaming of een upgrade van zijn eigen woning of interieur. Meestal is de vloer de basis van waaruit gewerkt gaat worden. Wanneer je besluit een gietvloer te nemen is het goed om de gietvloer prijs te vergelijken met andere soorten vloeren of aanbieders. Een gietvloer is een duurzame investering voor de toekomst. Kies je hierbij voor de juiste kwaliteit prijsverhouding dan heb je wel tot vijftien jaar plezier van deze soort vloer.

Zit je meer te denken aan een bedrijfsmatige toepassing, dan zijn er ook mogelijkheden om bestaande vloeren op een tweede leven te geven of er optimale levensduur aan toe te voegen. Dat kan middels een vloercoating. Dit is voor bedrijven in Ede en omstreken een oplossing als ze een bestaande vloer willen aanpakken. De epoxy vloeren zijn veelal bekend door het gebruik in garages en bijbehorende werkplaatsen. Door de slijtvaste en lekdichte eigenschap zie je deze vloer veel bij autodealers terug. De vloeren worden in showrooms en bij onderhoudsbedrijven voor auto´s en vrachtwagens vaak zwaar belast. De vloer moet dus zeker tegen een stootje kunnen.

Een beton vloercoating is een slijtvaste toplaag op basis van epoxy die je over een bestaande betonnen vloer kunt laten aanbrengen. Is de conditie van de bestaande vloer nog steeds goed dan is een vloercoating waarschijnlijk de juiste oplossing om het gebruik van de vloer te verbeteren en daardoor te verlengen. Dit zal uit onderzoek door leverancier moeten blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer