7615676872 040e32dbab c

De opkomst van het laten bezorgen van kamerplanten, ook na de pandemie

Economiemei 16 2022, 18:22
Tijdens de pandemie is er veel van ons normale gedrag verplaatst naar het internet. Dit was bijvoorbeeld te zien bij de hoeveelheid mensen die hun boodschappen online bestellen en daarna te laten bezorgen. Ideaal natuurlijk als je thuis moet werken en niet even heen en weer kan gaan. We leven immers hier in Nederland, en regenen doet het hier vaak dus dit is ook een groot voordeel. Het online shoppen bleef echter niet beperkt tot de boodschappen of kleding, maar al snel gingen allerlei winkels hun assortimenten aanbieden. Zo ook de verschillende tuincentra, waardoor er opeens de mogelijkheid was om online te gaan shoppen voor kamerplanten en bloemen.

De lente komt eraan, wij zijn er klaar voor!

Wanneer het weer begint op te klaren en de eerste vogeltjes aan hun nestjes beginnen, weet je dat de lente er weer aan gaat komen. Rond deze tijd is het bij tuincentra en plantenwinkels altijd een stuk drukker dan in de wintertijd. Met de opkomende lente, is dit hét ideale moment om weer buiten aan de slag te gaan in de tuin, of je start binnen om je woning een beetje op te fleuren. Sinds het begin van de pandemie, zijn mensen steeds meer gewend geraakt aan het laten versturen van pakketjes via de post. Al is het verzenden van een plant voor sommigen nog een apart idee. Maar ook dit is zeker mogelijk, van stekjes tot grote planten, bijna alles is online te bestellen.

Blijven de planten nog goed?

Het verzenden van planten klinkt misschien niet ideaal, maar zolang een kamerplant goed verpakt wordt, is dit geen enkel probleem. Planten kunnen vaak meer meemaken dan wij denken. Het is niet voor niets dat ze het buiten in weer en wind kunnen overleven. Door de plant zo te verpakken dat het niet alle kanten op vliegt tijdens het vervoer, voorkomt de verkoper dat de planten gebroken of geknakt thuis aankomen. Mocht dit wel gebeuren, zijn veel van de bedrijven gemakkelijk te benaderen via een klantenservice, waarna je een nieuw plant kan krijgen of zelfs geld terug kunt verwachten. Het is dan misschien wel op afstand, maar de mogelijkheden van de fysieke winkel zijn er nog steeds.

Bestellen over bezoeken

Wat is dan precies het voordeel van het online bestellen van kamerplanten, in plaats van naar de winkel gaan om deze uit te zoeken? Laten we starten met gemak. Gemak blijft het allergrootste voordeel van online winkelen, het maakt niet uit over welk product je het hebt. Wanneer jij op de bank zit met een lekker bakje thee en denkt, ‘Goh, in die hoek zou wel een pannenkoekenplant passen’, dan hoef je hier geen moeite voor te doen door naar het tuincentrum te reizen en de plant weer naar huis te slepen. Eenvoudig en snel bestel je via je telefoon of computer de plant, en deze staat meestal de dag erna voor de deur. Tijd besparen is één van de grootste voordelen van online bestellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten