winkelcentrum hoge vucht dscf9965

De stille moordenaar van het MKB: Belastingverhogingen door een paniekerige overheid

Economieapr 15, 11:00
Het midden- en kleinbedrijf (MKB), de ruggengraat van onze economie, staat eens te meer in het vizier van een overheid die niet schijnt te weten wat ze wil, behalve dan gaten dichten op de makkelijkste manier mogelijk: door nog meer te graaien uit de zakken van hardwerkende ondernemers. De Voorjaarsnota die vandaag wordt gepresenteerd, belooft weer een hoofdstuk te worden in het treurige verhaal van een overheid die het MKB ziet als een pinautomaat.
MKB-voorzitter Jacco Vonhof heeft in een interview met de Telegraaf het al aangegeven: de paniekreacties van het demissionaire kabinet zijn ongegrond en onnodig. "Het huis staat niet in de fik," zegt hij, maar je zou bijna denken van wel, gezien de haast waarmee weer wordt geprobeerd de hardwerkende ondernemers het mes op de keel te zetten. De voorgestelde verhoging van het minimumloon wordt mogelijk teruggedraaid, een zeldzaam lichtpuntje, maar de manier waarop de overheid dit wil financieren is ronduit bedroevend.
Het lijkt erop dat de overheid een onverzadigbare honger heeft naar meer belastingen, en het MKB is hierbij het favoriete doelwit. Vonhof maakt een terecht punt wanneer hij stelt dat de voorgestelde aanpassingen van de winstvrijstelling voor ondernemers de vierde aanslag in korte tijd zouden betekenen. Waarom wordt het ondernemerschap zo bestraft in Nederland? Ondernemers nemen risico’s en zorgen voor innovatie en werkgelegenheid, maar worden door de overheid behandeld als geldschieters op afroep.
In een tijd waarin het begrotingstekort meevalt en Nederland binnen de Europese afspraken blijft, zou je verwachten dat het kabinet zou kiezen voor stabiliteit en vertrouwen. In plaats daarvan zorgt het voor onzekerheid en angst onder ondernemers, die nu juist behoefte hebben aan duidelijkheid en consistent beleid om te kunnen investeren in de toekomst.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Deze overheid laat keer op keer zien dat ze niet de partner is van het MKB, maar de grootste bedreiging. Belasting is inderdaad diefstal als het op deze wijze wordt ingezet: niet om de samenleving te dienen, maar om ondoordachte financiële gaten te dichten die door wanbeleid zijn ontstaan. Het is tijd dat dit kabinet stopt met het terroriseren van onze ondernemers en begint met het steunen van de ware helden van onze economie. Stop de waanzin, stop de diefstal, geef het MKB de ruimte om Nederland weer op te laten floreren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten