shutterstock 1046584516 62ebb35c5a71c

Energie-infarct: Nederland staat voor een decennium van duisternis

Economiemrt 04, 11:00
De energietransitie, het vlaggenschip van het groene evangelie, dreigt uit te monden in een ongekend debacle. Terwijl de politieke elite en klimaatapostelen ons een utopie van windmolens en zonnepanelen beloofden, staan we nu aan de vooravond van een stroominfarct dat ons land voor minstens een decennium in zijn greep zal houden. Alliander, een van de grootste netbeheerders, slaat alarm in de Telegraaf: zonder een massale import van technici uit het buitenland zijn de tekorten aan stroomaansluitingen en de verstoringen op het net onoverkomelijk.
Laten we even de absurditeit van deze situatie tot ons door laten dringen. Nederland, ooit het gidsland op het gebied van innovatie en technologie, is nu afhankelijk van buitenlandse arbeidskrachten om de lichten aan te houden. Dit is de prijs die we betalen voor het roekeloze beleid van een overheid die blindelings streeft naar een 'groene' toekomst, zonder een haalbaar plan of de benodigde infrastructuur.
vlees slogan simpel t bone 1 1
De cijfers liegen er niet om. Ondanks een investering van maar liefst 1,4 miljard euro in het gas- en elektriciteitsnet, blijft de vraag het aanbod ver overstijgen. De ironie? Terwijl Alliander zijn financiële resultaten ziet opbloeien, zinkt het land dieper in de energiecrisis. Het aantal klachten van zonnepaneelbezitters die hun groene stroom niet kwijt kunnen, is geëxplodeerd. Bedrijven staan in de rij voor een aansluiting, terwijl de gewone burger zich afvraagt of zijn huis nog wel verlicht zal zijn deze winter.
De oplossing van Alliander? Meer buitenlandse technici. Een pleister op een open wond. Wat we nodig hebben, is een radicale koerswijziging. De overheid moet nu, meer dan ooit, prioriteit geven aan de stabiliteit van ons energienet, in plaats van blind te staren op de groene horizon. De industrie moet worden gedwongen om de pieken van het net af te halen en over te stappen op alternatieven zoals waterstof en groengas. Maar bovenal moeten we onze afhankelijkheid van zon en wind heroverwegen en kijken naar meer betrouwbare, constante energiebronnen. Hopelijk gaat de ontwikkeling van waterstof in een razend tempo.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
Dit aankomende decennium van duisternis is een direct gevolg van het kortzichtige, idealistische beleid van een overheid die de realiteit uit het oog heeft verloren. Het is een schrijnend voorbeeld van hoe goede bedoelingen kunnen leiden tot een rampscenario. Het wordt tijd dat we de groene droom vaarwel zeggen en ons richten op een energiebeleid dat niet alleen duurzaam, maar vooral realistisch en uitvoerbaar is. De toekomst van Nederland staat op het spel, en het is hoog tijd dat we de ernst van de situatie onder ogen zien.
vlees slogan simpel t bone 1 1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten