shutterstock 1252481464

RAMPZALIG! Jaarinkomen van € 95.000 nodig om te wonen in Nederland: alleenstaanden de grote verliezers

Binnenlandmrt 04, 12:00
In het huidige woonklimaat in Nederland, waar de prijzen van koopwoningen tot astronomische hoogten zijn gestegen, blijkt maar weer eens dat alleenstaanden de grote verliezers zijn. Volgens recente berekeningen van databedrijf Calcasa is voor de aankoop van een gemiddelde woning een jaarinkomen van maar liefst bijna een ton nodig. Ja, u leest het goed: €95.000 om precies te zijn. Dit is een bedrag waar zelfs twee modale inkomens gezamenlijk niet aan tippen. De droom van het bezitten van een eigen stekje verandert voor velen in een onbereikbare fantasie.
De absurditeit van deze situatie kan niet genoeg benadrukt worden. Terwijl de politiek blijft hameren op de noodzaak van de energietransitie en het verduurzamen van woningen lijken ze volledig voorbij te gaan aan de primaire behoefte van mensen: een dak boven hun hoofd. De ironie wil dat ondanks de lichte versoepeling in de leennormen voor hypotheken, met name gericht op duurzaamheid, de alleenstaanden en starters op de woningmarkt er juist op achteruitgaan.
Het is een klap in het gezicht van de hardwerkende single die droomt van een eigen huis. Het illustreert de enorme kloof tussen de politieke realiteit en de dagelijkse struggles van de gemiddelde Nederlander. De huidige woningmarkt is een jungle waarin alleen de sterksten – lees: de rijksten – overleven.
Deze situatie roept om een drastische herziening van het woonbeleid. Het wordt tijd dat de politiek inziet dat de woningmarkt meer is dan alleen een speelveld voor investeerders en vermogenden. Alleenstaanden, die een steeds groter deel van de bevolking uitmaken, verdienen ook een kans op de woningmarkt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
De realiteit is dat we op dit moment getuige zijn van een generatie die massaal de hoop opgeeft ooit nog een eigen huis te bezitten. De Nederlandse droom verandert langzaam maar zeker in een nachtmerrie. Het is hoog tijd voor actie. De overheid moet ingrijpen en ervoor zorgen dat de woningmarkt weer toegankelijk wordt voor iedereen, niet alleen voor de happy few. Het is tijd om de alleenstaande terug op de politieke agenda te zetten en hem of haar de prioriteit te geven die ze verdienen. De huidige situatie is onhoudbaar en onrechtvaardig. Nederland kan en moet beter doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten