screenshot 2023 03 28 at 182845

Gaan voor goud: Zijn vaste-rendement-spaarrekeningen veiliger dan ons favoriete veilige-haven bezit goud?

Economiemrt 29 2023, 15:28
In tijden van economische onzekerheid en volatiliteit, zijn beleggers altijd op zoek naar veilige opties om hun geld te parkeren. Een van de meest populaire opties is goud, dat al lang wordt erkend als 's werelds favoriete ‘veilige-haven grondstof’. Maar hoe zit het met spaarrekeningen? Waarom worden deze niet op dezelfde manier bestempeld? Dit artikel bekijkt de verschillen tussen de twee en onderzoekt de voordelen van spaarrekeningen met vast rendement, zoals de D-account van Freedom24, die 2,5% rendement biedt voor EUR deposito's zonder kosten.
Goud
Het waarom van de populariteit van goud als veilige haven asset is duidelijk en met de vrees op een nieuwe bankencrisis stijgt de goudkoorts.
Het heeft een beperkte voorraad en heeft historisch gezien altijd zijn waarde behouden, zelfs tijdens economische recessies. Bovendien is het een tastbaar bezit dat gemakkelijk kan worden verhandeld en opgeslagen. Het is geen wonder dat veel beleggers goud zien als een veilige manier om hun geld te beschermen tegen inflatie en economische onzekerheid.
Aan de andere kant zijn spaarrekeningen met vast rendement niet zo glamoureus. Ze bieden vaak lagere rentetarieven dan goud, en zijn minder tastbaar en minder toegankelijk. Maar dat betekent niet dat ze minder veilig zijn dan goud. Integendeel, spaarrekeningen met vast rendement kunnen een veilige haven zijn voor beleggers die niet willen speculeren en risico's willen nemen.
Een van de voordelen van spaarrekeningen met vast rendement is dat ze een gegarandeerd rendement bieden, wat betekent dat het rendement bekend is voordat het geld wordt gestort. Dit maakt ze voorspelbaarder dan andere beleggingen, waar de rendementen onzeker zijn en afhankelijk van de prestaties van de markt. Dit kan nuttig zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en zekerheid.
Een ander voordeel van spaarrekeningen met vast rendement is dat ze minder risico's met zich meebrengen dan andere beleggingen, zoals aandelen of obligaties. Omdat spaarrekeningen met vast rendement geen marktwaarde hebben, zijn beleggers niet blootgesteld aan marktvolatiliteit en zijn ze minder vatbaar voor de ups en downs van de economie. Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die willen profiteren van de stabiliteit van een gegarandeerd rendement zonder de risico's van andere beleggingen.
Een voorbeeld van een spaarrekening met vast rendement is de D-account van Freedom24. Deze rekening biedt een rentetarief van 2,5% voor Euro deposito's zonder kosten. Dit betekent dat beleggers een gegarandeerde opbrengst krijgen zonder zich zorgen te hoeven maken over verborgen kosten of vergoedingen. Bovendien is de D-account van Freedom24 eenvoudig en gemakkelijk te openen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers die willen profiteren van een veilige en stabiele spaarmogelijkheid.
Naast de voordelen van een vast rendement en het depositogarantiestelsel, biedt de D-account van Freedom24 ook andere handige functies. Zo kunnen beleggers hun rekening online beheren en kunnen ze gemakkelijk geld overboeken tussen hun accounts en andere banken. Bovendien is het mogelijk om de rentebetalingen te ontvangen op een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis, waardoor het voor beleggers gemakkelijker wordt om hun financiën te beheren.
Een ander aspect dat de D-account van Freedom24 aantrekkelijk maakt is dat de rentevoet hoger is dan die van de meeste spaarrekeningen bij traditionele banken. Traditionele banken bieden momenteel lagere rentetarieven op spaarrekeningen vanwege de huidige lage rentestand, waardoor de D-account van Freedom24 een aantrekkelijke optie is voor beleggers die op zoek zijn naar een hoger rendement op hun spaargeld.
Tot slot is het vermeldenswaard dat beleggers niet hoeven te kiezen tussen goud en spaarrekeningen met vast rendement. Beide zijn nuttige instrumenten om risico's te beheren en stabiliteit te bieden aan een portefeuille. Terwijl goud kan worden gebruikt als een hedge tegen inflatie en economische onzekerheid, bieden spaarrekeningen met vast rendement een gegarandeerde en voorspelbare opbrengst zonder de risico's van marktvolatiliteit.
Disclaimer: Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan gepaard gaan met aanvullende beperkingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten