microphone g2eede25d8 1920

Veertien maanden durend onderzoek toont aan dat The Voice niets deed met meldingen van slachtoffers

Mediamrt 29 2023, 16:00
Het advocatenkantoor Van Doorne heeft na een veertien maanden durend extern onderzoek geconcludeerd dat The Voice niets heeft gedaan met meldingen van slachtoffers van ongepast gedrag. Het onderzoek richtte zich op de periode van 30 april 2015 tot en met 12 januari 2022 en toonde aan dat er verschillende vormen van ongepast gedrag hebben plaatsgevonden achter de schermen van de talentenjacht.
Het rapport benadrukt dat het niet de mogelijke strafbare feiten heeft meegenomen die momenteel door het Openbaar Ministerie worden onderzocht, zoals aanranding en verkrachting. Het onderzoek richtte zich op verbale opmerkingen, digitale berichten (bijvoorbeeld via WhatsApp) en fysiek contact door verschillende individuen. Een van de medewerkers vertelde Van Doorne dat ze maandenlang berichten en opmerkingen van seksuele aard ontving van iemand binnen het programma die zij zag als "machtig".
Het rapport concludeert echter dat er in de periode van 30 april 2015 tot en met 12 januari 2022 geen ongepast gedrag heeft plaatsgevonden met betrekking tot kandidaten van The Voice Kids of The Voice Senior. Het onderzoek vond plaats op verzoek van ITV, de producent van de RTL 4-talentenshow.
Daarnaast constateert Van Doorne dat de producent niet op de hoogte was van het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice, zoals beschreven in de uitzending van het BNNVARA-programma Boos in januari 2022. Er waren geen meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij ITV binnengekomen.
Het rapport benoemd ook het feit dat de sfeer rond de productie van The Voice als flirterig, fysiek en knuffelig werd ervaren. “Sommigen merkten op dat dit niet in het bijzonder voor The Voice gold, maar dat zij dit ook herkenden van andere TV producties”.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten