screen shot 2023 03 16 at 023050

Caroline van der Plas (BBB) en Wopke Hoekstra (CDA) hebben gesproken over de verkiezingsuitslag en Stikstof: "D66 mag ook wel een keer meebewegen!"

Politiekmrt 29 2023, 15:00
BBB-leidster Caroline van der Plas heeft tijdens een ontmoeting met CDA-voorman Wopke Hoekstra aangedrongen op het openbreken van het regeerakkoord en heeft opnieuw gehint op het einde van dit kabinet. Van der Plas ontving Hoekstra op haar werkkamer voor een gesprek over onder meer de verkiezingsuitslag en sprak over het behalen van de stikstofdoelen en het loslaten van het jaar 2030. Volgens haar is dit de beste optie voor de langere termijn, ondanks de onrust die dit op de korte termijn kan veroorzaken.
Hoewel de ontmoeting begon met een ongemakkelijk moment toen Hoekstra de verkeerde kamer inliep, werd het al snel een goed gesprek waarbij beide partijen spraken over de situatie in het land en in de provincies, en ook over de vertrouwenscrisis en de kloof tussen overheid en burger. Van der Plas gaf ook advies over de brief waarmee het kabinet vrijdag komt en drong aan op concrete stappen en een tijdschema.
"Ik heb gezegd dat 2030 moet worden losgelaten, en dat is natuurlijk het openbreken van het regeerakkoord. Ik zou dat wel graag zien. Voor de korte termijn geeft dat een hoop herrie, maar D66 mag ook wel een keer meebewegen. Je moet kijken wat op de langere termijn beter is." Aldus van der Plas. Volgens de BBB-leidster zijn er al langer raakvlakken met het CDA, maar niet op alles. "We kijken wel of dat niet beter kan. 2035 staat in de wet, ik weet niet of het CDA dat wil."
Wopke Hoekstra liet weinig los over de inhoud van het gesprek. Volgens Hoekstra hebben ze het gehad over “de situatie landelijk en in de provincies, en ook over stikstof. Maar ik ga daar verder geen uitspraken over doen. We hebben het er vooral over gehad wat deze verkiezingsuitslag betekent landelijk en voor de provincies.”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten