26365929551 59ab487e66 c

Het naadje van de kous: Vinted deelt verkoopinfo met de Belastingdienst

Economiejun 03 2023, 16:30
Ik weet wat jullie denken: "Eindelijk! Ik zat al tijden te wachten tot de Belastingdienst zich zou mengen in mijn onschuldige tweedehands kledingverkoop." Nou, je wens is uitgekomen! Het meest opwindende nieuws van het jaar is hier - Vinted gaat voortaan je gegevens doorspelen naar de Belastingdienst! En laten we eerlijk zijn, wie heeft er niet van gedroomd dat de Belastingdienst een kijkje neemt in hun online kleerkast?
Maar voordat je helemaal uit je vel springt van vreugde, er is een addertje onder het gras. Alleen degenen die 30 of meer items verkopen, of meer dan 2.000 euro verdienen, krijgen de unieke kans om hun transacties aan de overheid te laten zien. Het spijt me voor de minder fortuinlijke zielen die niet genoeg rommel in hun kast hadden om de drempel te halen - beter geluk volgend jaar!
Nu zullen sommige cynici onder ons misschien denken: "Hé, dat klinkt als een grove inbreuk op mijn privacy!" Maar wees gerust, lieve lezers. Vinted heeft ons ervan verzekerd dat, hoewel ze alle informatie zullen doorgeven als je over die verkoopdrempel heen gaat, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat je daadwerkelijk belasting moet betalen. Wat een opluchting! Het lijkt erop dat je al die slapeloze nachten die je je zorgen maakte over het verkopen van je tweedehands kleding kunt vergeten.
Het beste deel? Vinted legt uit dat als je dit "hobbymatig of in de privésfeer doet, je geen ondernemer bent en je geen btw of inkomensbelasting hoeft te betalen." Geweldig nieuws! Al die uren die je hebt besteed aan het perfect fotograferen van je kledingstukken, ze netjes verpakken en naar de post sturen waren gewoon deel van je hobby. En wie had gedacht dat hobby's zo winstgevend konden zijn?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Dus, voor alle gebruikers van Vinted die zich zorgen maken over deze nieuwe regelgeving, zeg ik: "Maak je geen zorgen!" Deze ontwikkeling is gewoon de volgende stap op onze glijdende schaal naar een maatschappij waarin de overheid alles en iedereen voortdurend in de gaten houdt. Maar wie wil er nu niet dat de Belastingdienst meekijkt terwijl ze hun oude kleding verkopen? Het is tenslotte maar een kleine prijs om te betalen voor het comfort van het weten dat Big Brother altijd waakt. Gelukkig winkelen, iedereen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten