screen shot 2023 11 22 at 195123

Invoer Digital ID definitief, loskoppelen van Big Tech is noodzakelijk!

Economienov 27 2023, 14:15
De invoer van de Europese Digitale Identiteit (eID) lijkt dan toch echt werkelijkheid te gaan worden. In de uitzending van blckbx van afgelopen vrijdag bespraken we uitgebreid de risico’s van de digitalisering van je identiteitsgegevens.
Deze gegevens zijn niet alleen veel gemakkelijker te wijzigen, ze zijn ook nog eens vele malen makkelijker te koppelen aan andere diensten. Von der Leyen, president van de Europese commissie, gaf het in haar speech al aan: ‘it has to be interoperable’.
Interoperabiliteit is een term die vaak gebruikt wordt in de technologie wereld. Het is de mate waarin een systeem op de achtergrond te koppelen is aan andere systemen, zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. In onderstaande video leg ik uit waarom dit levensgevaarlijk is, zeker in het huidige klimaat waarin alle Big Tech bedrijven ineens gelijktijdig bovenmatige interesse tonen in de digitalisering van identiteitsgegevens.
En dus is het belangrijker dan ooit tevoren om je te weren tegen de macht van Big Tech! Als we van de diensten van Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft afhankelijk blijven weten we zeker dat we niet ontkomen aan de Europese Digitale Identiteit. Goede alternatieven liggen klaar, wij dienen ze alleen nog te omarmen.
Dit is exact waar we onze klanten mee helpen bij proprivacy.io. Met de favoriete phone van Edward Snowden en de toegang tot het Pro Privacy Platform helpen we je je volledig los te koppelen van Big Tech. Het is tijd om digitale diensten te omarmen die mensen rechten als privacy, veiligheid en vrijheid van meningsuiting wel omarmen.
Je hebt geen technische kennis nodig om de telefoon te kunnen laten functioneren. Je gedrag op de telefoon heeft echter wel een grote invloed op de hoeveelheid privacy & veiligheid die je kunt bereiken. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Pro Privacy Phone ook toegang tot ons Pro Privacy Platform.
Hier beantwoorden we vragen als: ‘Hoe kan je veilig je wachtwoorden beheren?’, ‘Hoe kan je YouTube kijken zonder Google?’, ‘Hoe kan je alle muziek luisteren zonder Spotify?’, ‘Hoe kan je veilig en privacy-vriendelijk mailen?’, ‘Waar moet een goede VPN aan voldoen?’, ‘Hoe gebruik je TOR op de telefoon?’… en nog veel meer.
Op ons Pro Privacy Platform vind je:
  • Toegang tot onze uitgebreide GrapheneOS handleiding: door GrapheneOS alleen al te gebruiken maak je een grote stap, maar we leggen je ook uit met welke instellingen en opties je je privacy nog beter kunt waarborgen.
  • Een applicatielijst met privacy-vriendelijke apps die door ons goedgekeurd zijn. Deze lijst wordt constant door ons onderhouden.
  • Bijbehorende applicatie-handleidingen: wij leggen je precies uit hoe je deze apps kunt gebruiken om je privacy op de Pro Privacy Phone tot een nog hoger niveau te kunnen tillen. Deze handleidingen worden constant door ons onderhouden en ge-update.
  • Een start-handleiding waarin we je de basiswerking van de telefoon uitgebreid uitleggen.
  • Een verhuishandleiding om de overstap vanaf je iPhone of je Android zo gemakkelijk mogelijk te maken.
  • Persoonlijke ondersteuning via mail en telefoon: kom je ergens niet uit? Dan kan je gerust even contact met ons opnemen! We helpen je graag verder.
Het terugwinnen van je privacy is een leerproces waarin je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt gaan. Wij nemen je bij de hand en loodsen je er doorheen!
Het is deze week Black Friday week bij proprivacy.io. De Pro Privacy Phone (inclusief toegang tot het Pro Privacy Platform) is een week lang (t/m komende zondag) met een mooie korting te koop. Met de favoriete phone van Snowden en onze bijbehorende ondersteuning kun jij je optimaal beschermen tegen de opkomende digi-dictatuur!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten