Máxima zet uiterlijk opzij en kiest voor haar gezondheid

Máxima zet uiterlijk opzij en kiest voor haar gezondheid

Economiedec 19, 16:30
Máxima staat zowel in binnen- als buitenland als een zeer modebewuste vrouw. Van haute couture, tot de mooiste basics; we zien onze koningin er niet vaak onverzorgd bijlopen. Toch zagen we Máxima recentelijk van een hele nieuwe kant. Zonder make-up, met bril en een wel heel bijzonder item in haar zwart leren instappers. Heeft de koningin haar modebewuste standaarden ingeruild voor gezondheid en comfort?
Comfortabel vliegen
Maandag 17 oktober arriveerde Koningin Máxima in Tanzania voor een bezoek namens de VN. Normaliter komen onze Nederlandse royals in volle glorie in een kreukvrije outfit het vliegtuig uitgelopen; dit keer was dit echter heel anders.
Máxima verliet het vliegtuig in haar comfortabele (doch stijlvolle) pak van Chloé, welke ze wel vaker draagt tijdens vliegreizen. Wat er onder dit pak schuilde was een bijzonder comfortabel en zeker niet stijlvol item; ze droeg hieronder haar compressiekousen. Onze koningin vliegt met alle staatsbezoeken natuurlijk van hot naar her. Vermoeide, dikke benen zijn dan onvermijdelijk. Haar compressie sokken kunnen dit voorkomen. 
Waarom compressiekousen dragen tijdens het reizen?
Die compressie sokken van Máxima zijn echt zo’n slecht idee nog niet. Reis je zelf regelmatig? Dan weet je hoe ongezond een vlucht kan aanvoelen voor je lichaam. Als je lang stil zit, wordt je bloedstroom trager. Dit geeft een verhoogd risico op een verhoogde stolbaarheid van je bloed - en dus op een trombose.
Dit is niet alleen iets waar ouderen last van kunnen hebben, ook jonge, sportieve en gezonde mensen kunnen last van reistrombose krijgen. Het dragen van de juiste compressie sokken tijdens het reizen zorgen voor een lichte druk op je onderbenen. Dit verbetert de bloedcirculatie aanzienlijk.
Compressiesokken op andere momenten?
Nu Máxima het startschot heeft gegeven, is het wellicht tijd om de functie van compressiesokken meer lof te geven. Ze zijn namelijk niet alleen heel functioneel tijdens het reizen, maar ook tijdens het sporten. Het dragen van compressiekousen tijdens het sporten zorgt ervoor dat je de dagen erna sneller recupereert en gaat shin splints (scheenbeen irritaties) tegen. Er zijn zelfs sokken die speciaal worden gemaakt met 1 specifieke sport in gedachte; zo heb je compressiekousen hardlopen, skiën, hockeyen en wandelen. Er zijn zelfs speciale compressiekousen om mee te herstellen. 
Ben jij klaar om net als onze koningin voor je gezondheid te kiezen en dat eeuwige modebeeld los te laten? Dan is het tijd om een mooi paar compressie sokken aan te schaffen die past bij jouw gezondheidswensen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten