Fie krdXgAUtJIq

"Wanneer is het afgelopen met deze waanzin?" FVD witheet vanwege sorry-zeg-tour kabinet

Politiekdec 19 2022, 17:00
Forum voor Democratie vindt het volstrekt belachelijk dat het kabinet vandaag naar acht (!) plekken is gevlogen om daar uit naam van de Nederlandse staat "sorry" te zeggen voor de slavernij, een walgelijke praktijk die gelukkig 160 jaar geleden dan ook al beëindigd is in het koninkrijk. "Wanneer is het afgelopen met deze waanzin?" vraagt FVD zich vertwijfeld af.
Zoals bekend is voor extreem-Deugend-links vandaag een enorm belangrijke dag. Leden van het kabinet zijn namelijk naar Suriname en het Caribisch gebied gevlogen om daar op hoge toon 'excuus' aan te bieden voor de slavernij. Dit terwijl ze er daar helemaal niet op zitten te wachten (omdat ze niet alleen excuus willen, maar ook geld. Veel geld).
Net zoals Geert Wilders eerder vandaag heeft FVD deze excuus-tour van het kabinet keihard veroordeeld. Want, stelt de partij op Twitter, er zijn heel veel problemen in eigen land. Problemen die deels veroorzaakt zijn door het kabinet. Als er al "sorry" gezegd wordt, dan toch echt voor die zaken, en niet voor iets dat 160 jaar geleden al eindigde in het koninkrijk, en waar vier en zelfs vijf generaties Nederlanders part noch deel hebben.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Excuses zeggen voor iets waar je niet verantwoordelijk voor bent is niet moreel superieur, maar theater. Je doet dit niet voor de slachtoffers (die zijn in dit geval al lang dood), maar voor jezelf. Om te laten zien dat jij zo ontzettend moreel verheven bent. Ja, je bent zó geweldig dat je echt moreel superieur bent aan je eigen voorouders.
Dat is waar dit echt omgaat. Het gaat niet om Surinamers of Antillianen. Het gaat niet om het 'rechtzetten' van een historische misdaad (die overal ter wereld, in alle tijden en bij alle volkeren gepleegd werd). Het gaat a) om het ondermijnen van de nationale Nederlandse trots en b) om het bewijzen - door de elites - dat zij beter zijn dan de elites van toen. Hun eigen overgrootouders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten