shutterstock 1285364326

882 van 1072 (doods)bedreigingen aan politici zijn gericht aan Geert Wilders (PVV)

Politiekdec 19 2022, 18:00
Het kabinet heeft een alarmerende brief gestuurd naar de Tweede Kamer waarin staat dat het aantal meldingen van doodsbedreigingen bij het Team Bedreigde Politici dit jaar is gestegen tot maar liefst 1072. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, en het is belangrijk dat het kabinet snel actie onderneemt om de veiligheid van politieke leiders te waarborgen.

Kabinet stuurt brief naar TK met tabel waarin staat dat het aantal meldingen (doods)bedreigingen bij het Team Bedreigde Politici dit jaar is gestegen tot maar liefst 1072. Ze “vergeten” erbij te zetten dat 882 van die 1072 van mij afkomstig zijn. Detail natuurlijk. Want Wilders.

Image
3.1K
Reply
Echter, wat het kabinet niet vermeldt in deze brief is dat 882 van deze 1072 meldingen afkomstig zijn van één politicus: Geert Wilders. Dit is een cruciale context die ontbreekt in de brief, en het is onacceptabel dat het kabinet deze informatie achterwege laat. Het is niet gek dat het kabinet deze informatie weglaat. Het laat namelijk hun onvermogen zien dat Wilders niet in alle vrijheid kan functioneren in onze samenleving. Een kabinet dat een grote mond heeft over de rechtstaat en democratie maar niet eens de veiligheid van de fractievoorzitter van de tweede partij in het land kan garanderen faalt opzichtelijk. Natuurlijk zullen zij zeggen dat zij de naam Geert Wilders niet bekend hebben gemaakt vanwege de AVG regels. Privacy is dan opeens een fijn argument om je achter te verschuilen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is onze plicht als samenleving om politieke leiders te beschermen en te waarborgen dat zij vrij kunnen spreken zonder bang te hoeven zijn voor bedreigingen of geweld. Het is dan ook teleurstellend dat het kabinet niet voldoende doet om de veiligheid van Wilders te garanderen. Het is tijd dat het kabinet snel actie onderneemt om deze situatie aan te pakken en de veiligheid van alle politieke leiders te waarborgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten