Nieuw magazijn voor De Boer Dental, leverancier van medische producten

Nieuw magazijn voor De Boer Dental, leverancier van medische producten

De Boer Dental heeft recent haar intrek genomen in een nieuw bedrijfspand te Harkema. Dit bedrijfspand dient als vervanging voor de 4 bedrijfspanden die de firma eerder nog huurde. Die oplossing bleek niet toekomstgericht te zijn, waardoor eigenaar Thomas de Boer besloot om een nieuw pand te laten bouwen. Vanuit dit pand moet De Boer Dental in staat zijn om aan de blijvende vraag te voldoen.

Jaren geleden begon Thomas de Boer met zijn eigen groothandel. Met deze groothandel richtte hij zich op producten voor tandartsen, zoals de bedrijfsnaam doet vermoeden. Deze handel liep prima, totdat de onzekerheid van de coronapandemie om de hoek kwam kijken. “Het ging eigenlijk allemaal op de automatische piloot, totdat corona kwam. Je hebt als ondernemer altijd wel ideeën, maar door corona stond ik echt even vast. Ik wist niet welke kant op te gaan en besloot uiteindelijk om risico te nemen. Ik besloot om allerlei corona gerelateerde producten te importeren en rechtstreeks aan medische instellingen te verkopen”, aldus Thomas de Boer.

Het nemen van dit risico bleek een schot in de roos te zijn. De medische instellingen waren namelijk tijdens de coronapandemie juist op zoek naar de producten die De Boer Dental verkocht. Mensen wilden bijvoorbeeld veel corona zelftesten kopen en mondkapjes kopen. Deze producten werden door De Boer Dental in grote hoeveelheden geïmporteerd en vervolgens in grote hoeveelheden verkocht.

Dit bleek een gouden handel te zijn, maar er was onduidelijkheid over de duur. Na enige tijd bleek dat de meeste medische instellingen als klant bij De Boer Dental bleven ‘plakken’. Zij bestellen nu nog steeds in grote hoeveelheden de producten, waardoor er vanuit de firma behoefte aan meer opslagruimte was.

“In de afgelopen jaren zijn we op alle vlakken gegroeid. We zijn qua klantenkring hard gegroeid, maar ook qua aantal producten. We hebben ons aanbod flink uitgebreid, waardoor we meer opslagruimte nodig hadden. We hebben hiervoor 4 loodsen op het bedrijventerrein gehuurd, maar dit bleek geen duurzame oplossing te zijn. We hadden alle producten verspreid over deze 4 loodsen liggen, waardoor openzet orderpickers voor sommige bestellingen eerst alle loodsen af moesten gaan. Met de komst van ons nieuwe magazijn is dit definitief verleden tijd. We hebben nu alle producten op één plek liggen”.

Door de komst van het nieuwe magazijn is De Boer Dental klaar voor de toekomst. Dat alle medische instellingen als klant aan zijn gebleven, overtuigt Thomas de Boer in zijn veronderstelling dat de firma in de komende jaren alsmaar blijft groeien. Door dit nieuwe pand te openen, heeft Thomas de Boer hier reeds op ingespeeld. Bovendien is men bij de firma hierdoor in staat om veel efficiënter te werken. Het nieuwbouwpand van De Boer Dental is gevestigd in Harkema op Bolster 20.

Lees meer over:
Volksgezondheid