4224383581 9353a2362c k

Oh nee, schokkend nieuws! Klimaatwetenschappers: toekomstige skivakanties in gevaar door opwarming!

Economieaug 29 2023, 15:30
Lieve lezers, houd je vast, want we hebben vreselijk nieuws voor jullie. En nee, we hebben het niet over een nieuwe aflevering van je favoriete soap die wordt geannuleerd. Het is veel erger: onze skivakanties staan op het spel! Ja, je leest het goed. Pak je tissues erbij en bereid je voor op een traan of twee.
Volgens een artikel in de Telegraaf, gebaseerd op een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Climate Change, kan klimaatopwarming het einde betekenen voor maar liefst een kwart van alle Europese skigebieden. Als de aarde slechts 2 graden opwarmt, komt een kwart van de 2.234 geanalyseerde skigebieden tussen IJsland en Turkije gemiddeld eens in de twee jaar zonder sneeuw te zitten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Schrijf je GRATIS in voor het laatste échte rechtse nieuws: word abonnee van onze dagelijkse DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
En nee, zelfs onze geliefde sneeuwkanonnen kunnen ons niet redden. In Zuid-Europese skigebieden zal het vaak te warm worden om zelfs maar kunstmatige sneeuw te maken. Aldus deze totaal niet activistische en honderd procent betrouwbare wetenschappers.
Oh, de horror!
Maar wacht, er is meer. Klimaatwetenschapper Samuel Morin beschouwt dit als een "nicheprobleem in het licht van klimaatverandering." Maar voor degenen die in de bergen wonen en afhankelijk zijn van de skisector, is het een serieuze bedreiging voor hun economie. En laten we eerlijk zijn, wie had ooit gedacht dat we ons zorgen zouden maken over het smelten van kunstmatige sneeuw?
En trouwens, wat te denken van al die arme Nederlanders die elk jaar blij op skivakantie gaan? Die mensen moeten zich voortaan maar zien te redden in de winter. Alleen nog maar zomervakanties voor deze types! Vreselijk! Hoe kunnen we elkaar dit aandoen?!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met de klimaathype! Maar omdat we daar zo uitgesproken over zijn kunnen we alleen functioneren met JOUW steun. Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons de waarheid te vertellen over het klimaat!
Dus, wat nu? Moeten we massaal onze ski's en snowboards verkopen en overstappen op zandsurfen? Of misschien is het tijd om te investeren in die futuristische sneeuwmachines die werken bij elke temperatuur. Wat het ook is, één ding is zeker: de volgende keer dat iemand je vertelt dat klimaatverandering slechts een "mythe" is, herinner hen dan aan onze geliefde skigebieden... de gebieden die helemaal kapotgaan omdat zij geen warmtepomp willen installeren. Is het niet vreselijk?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten