Screen Shot 2022 09 20 at 124855

Spaargeld? Dit kun je ermee anno 2022

Economiesep 20 2022, 11:49
We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat sparen de heilige graal is. Wie ging er niet vroeger periodiek met zijn spaarpotje naar de bank om deze daar te legen? Dit tot grote tevredenheid van ouders en uiteraard ook van de bank. Vervolgens kreeg je een leuk percentage rente wat je terugzag op de bankafschriften die je maandelijks ontving. Vandaag de dag is de wereld wel even anders georganiseerd. Je bankzaken doe je online en die spaarrente? Dat is werkelijk niets meer. In het ergste geval betaal je zelfs een percentage rente om je geld hier kwijt te kunnen. Gelukkig zijn er wel alternatieven ontstaan voor je geld. Welke vandaag de dag nog goede opties zijn? Wij lichter er ééntje uit.
Investeer meer
Lange tijd was investeren in vastgoed de heilige graal. Dit kwam doordat vastgoed maar in waarde bleef stijgen en de huurprijzen hier vrolijk aan meededen. De hypotheekrentes waren daarentegen zeer laag, wat resulteerde in goedkoop geld kunnen lenen tegen een interessant rendement. Maar nu de vastgoedprijzen lijken te stagneren en de hypotheekrente juist stijgt, is dit steeds minder interessant. Een alternatief voor spaargeld is het geld stoppen in aandelen. Maar wanneer je graag snel rendement wilt behalen, is aandelen misschien niet de beste optie. Het is daarentegen wel weer betrouwbaar. Maar naast deze twee vormen van investeren is hier de afgelopen jaren een interessante optie bijkomen, namelijk een nieuwe soort munt.
Ga voor crypto
Want naast het bekende geld is er een nieuw soort geld ontstaan de afgelopen jaren, namelijk crypto valuta. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin en Ethereum. Crypto waar een mooi rendement door velen op is gehaald de afgelopen jaren. De koersen fluctueren echter wel snel, dus investeren in crypto met enige stabiliteit is wel een aanrader.
Hoe je deze zekerheid ook creëert? Door te kiezen voor een betrouwbaar platform. Een goed voorbeeld hiervan is thebiticodes.com/nl. Doordat zij op twee verschillende manieren analyses maken over crypto kun je een gefundeerde keuze maken. Zij kijken zowel naar de technische kant als naar de berichten die er in de media verschijnen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je een rationele keuze kunt maken, waar de kans op rendement het hoogste is.
Kortom, de tijd dat je zonder na te denken je geld bij de bank neerzette is echt voorgoed voorbij. Je zult tegenwoordig iets creatiever moeten zijn. Dit zorgt er echter ook wel weer voor dat de kans op groot rendement ook veel groter wordt. Je wordt immers geprikkeld om actief te worden met je geld. Crypto via een betrouwbaar platform is hiervoor een enorme aanrader. Investeer wel altijd met alleen het geld vat je voor langere tijd kunt missen, want een koersdaling behoort altijd tot de mogelijkheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten