Knipsel

Filmpje! Geert Wilders: 'Ik ben echt klaar met dit kabinet, ze hebben honderdduizenden mensen in de kou laten staan'

Politieksep 20 2022, 15:00
PVV-leider Geert Wilders verwoordt in het onderstaande fragment waarom hij helemaal klaar is met dit kabinet. Binnen twee minuten verklaart hij precies waarom mensen vandaag de leden van het Koningshuis uitjoelen en waar de "tegenstrijdigheden" vandaan komen waar de Koning het over had in zijn troonrede.
Wat Wilders betreft komt het niet meer goed. Nederlanders hebben het ene na het andere probleem voor de kiezen gekregen. Signalen werden door het kabinet genegeerd of zelfs opgevat als iets positiefs. Zo houden de D66'ers nog steeds vol dat een hoge gasprijs ook voordelen heeft, omdat het aanzet tot energiebesparing. Bij praktisch elke crisis werd er niets gezegd, niets gedaan en afgewacht tot het te laat was. Die 18 miljard euro die het kabinet nu uittrekt voor lastenverlichting is dan ook eigenlijk gewoon een sigaar uit eigen doos.
Het treffende aan de analyse van Wilders is dat het kabinet op sommige(!!) punten niet eens zo heel incompetent is als het lijkt. Hij verwijt ze eigenlijk dat het een haast doelbewuste strategie is om zo lang mogelijk niets te doen en de boel fout te laten gaan. Het klinkt namelijk alsof de energiecrisis eerst praktisch met open armen werd ontvangen. 'Mooi, dan gaan mensen meer energie besparen en redden we het klimaat', was de reactie van het kabinet. Toen het verergerde, en daar zijn ze ruim op tijd voor gewaarschuwd, toen moest er ineens snel wat gebeuren. En daar komt dan toch de incompetentie om de hoek kijken. Want terwijl er met de verkoop van gas flink veel geld is opgehaald, moesten ook de kolencentrales weer volop gaan loeien. Alle 'klimaatwinst' direct het raam uit en de burger kan besparen wat 'ie wil, maar komt toch in de problemen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De crises die in de ogen van het kabinet gunstig waren, blijken dat (zoals iedereen buiten de coalitiepartijen al zagen) absoluut niet te zijn. En daar komt dan ook het wantrouwen vanuit de burger vandaan. Telkens wordt alles en iedereen compleet genegeerd, totdat het kabinet echt niet anders meer kan. En dan is het veel te laat of de oplossing is ineens vele malen duurder dan nodig was geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten