Knipsel

Filmpje! Premier Rutte reageert op Troonrede, schuift alles af op oorlog in Oekraïne

Politieksep 20 2022, 16:00
Premier Rutte reageerde zojuist op de Troonrede van de Koning. De verantwoordelijkheid voor de crises wordt weer eens op iets anders afgeschoven dan hemzelf of het kabinet. Het komt namelijk allemaal door Rusland en de oorlog in Oekraïne!
Wie praktisch alle nieuws van de afgelopen twee jaar aan zich voorbij heeft laten gaan, zou door dit filmpje haast denken dat Nederlanders in een benaderde financiële positie zouden zijn gekomen door Rusland en de oorlog in Oekraïne. 'Wij steunen Oekraïne, Rusland draait de gaskraan dicht en nu zitten we in de problemen, die ons kabinet voor ons probeert te dempen', is de essentie van Rutte's boodschap.
Regelrechte onzin natuurlijk. De gasprijs steeg al flink vóór de oorlog in Oekraïne überhaupt begon. De Europese Centrale Bank (ECB) bleef maar euro's bijdrukken, waardoor de inflatie toenam. Miljarden euro's bleven op de plank liggen voor stikstofproblematiek en klimaatbeleid. De ene na de andere crisis werd uitgeroepen door dit kabinet en oplossingen werden door datzelfde kabinet structureel genegeerd. Nederlanders moesten maar gewoon accepteren dat ze 'een stukje armer' zouden worden. Er was namelijk 'helaas' dit jaar niets meer mogelijk. En de enige reden dat er nu ineens tóch van alles mogelijk is, is vanwege het simpele feit dat Nederlanders zich helemaal scheel hebben betaald aan btw en accijns, door de hoge energieprijzen. En natuurlijk het gas dat de Nederlandse Staat heeft doorverkocht aan andere landen.
Nu komt het kabinet eigenlijk met niets meer dan een sigaar uit eigen doos voor de Nederlandse burger, waarbij de armere huishoudens het meest profiteren. Rutte hamert erop dat dit alsnog voor veel mensen niet genoeg gaat zijn en dat het kabinetsplan bedoeld is om de financiële klap slechts te dempen, in plaats van (volledig) weg te nemen. Een bittere pil natuurlijk, maar omdat het oorlog in Oekraïne is hoopt hij dat de bevolking het maar gewoon zal slikken.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De echte problemen moeten echter nog komen. In de winter zullen we wel zien of dat prijsplafond voor energie voldoende is. Vooral het mkb gaat het lastig krijgen, want zij krijgen al geen steun en krijgen mogelijk ook nog te maken met coronamaatregelen. Maar daar kijken we maar niet naar, want Oekraïners sterven ook voor onze vrijheid...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten