shutterstock 1937221846

Nou ja, wat vreemd! Enorme oversterfte onder Britten komt voornamelijk door hartritmestoornis

Buitenlandsep 20 2022, 17:00
De Britse website SkyNews heeft de oorzaak van de enorme oversterfte onder Britten weten te achterhalen: onregelmatige hartslag!
Na de coronapandemie hebben tal van landen een flinke oversterfte moeten constateren. Niemand wist waardoor het kwam en er moest maar eens rustig onderzoek naar worden gedaan. De Britse versie van het Centraal Bureau van de Statistiek (Office for National Statistics (ONS)) is er inmiddels echter uit: cardiac arrhythmias, oftewel een hartritmestoornis, 'verklaart' een groot deel van de oversterfte onder Britten.
Andere oorzaken voor de oversterfte zijn ischemische hartklachten, diabetes, dementie en Alzheimer. Volgens de ONS is Covid-19 slechts gedeeltelijk verantwoordelijk voor de oversterfte van de afgelopen maanden, aldus SkyNews. De ONS heeft alleen naar de afgelopen maanden van 2022 gekeken. En daarvan zeggen ze dat 76 procent van de 6.473 gevallen van oversterfte in de maand mei expliciet niet door het coronavirus zijn veroorzaakt. Ze doen er zelfs nog een schepje bovenop door te stellen dat het percentage oversterfte voor de maand juni in 82 procent van de gevallen niets met het coronavirus te maken hadden.
Na een lange lijst van percentages en sterfaantallen zou je toch verwachten dat er een verklaring wordt gegeven voor de reden van al die sterfgevallen door hartklachten en andere ziekten. Maar nee, met dit gegeven moet u het maar doen! Het lijkt wel alsof SkyNews (en de ONS) er werkelijk álles aan probeert te doen om maar met een grote boog om de meest duidelijke factor heen te blijven lopen, namelijk: vaccinaties.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met het trekken van conclusies op basis van cijfers moet je altijd voorzichtig zijn, zeker met een gevoelig onderwerp als dit. Het is dan ook noodzakelijk dat andere landen, die met hetzelfde 'onverklaarbare' probleem van oversterfte kampen, ook onderzoek doen. Dan weten we snel genoeg of het inderdaad aan de vaccins ligt, of dat er mogelijkerwijs tóch iets anders aan de hand is. Al zullen er maar weinig factoren zijn die gelden voor al deze landen...


Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten