13609587394 ed59674299 c

Thierry Baudet reageert op Rabobank-plannen voor registratie CO2-uitstoot: 'Weer een complottheorie die bewaarheid wordt'

Economieapr 22 2022, 10:26
De Rabobank gaat de geschatte CO-uitstoot van producten en diensten die gekocht zijn door haar klanten voortaan tonen in de bankapp . Thierry Baudet (FVD) schrikt hier niet van. In zijn ogen is het namelijk "de zoveelste complottheorie" die waarheid wordt.
Een jaar of wat roepen mensen die weggezet worden als "conspiracygekken" of "wappies" dat we in de toekomst een zogenaamd CO2-budget krijgen. De idee is dat dit dan zogenaamd "goed voor het klimaat" zou zijn.
Nou, vandaag laat de Rabobank weten dat het weliswaar niet met een CO2-budget werkt (nog), maar dat het wel de geschatte CO2-uitstoot van aankopen bij gaat houden. Klanten die dat willen kunnen die informatie dan aanschouwen in hun app.
Voor je denkt 'nou, daar bedoelen ze niets mee...' Ja, dat doen ze wel. De Rabobank zegt nu namelijk al dat ze hopen dat deze informatie impact gaat hebben op het aankoopgedrag van mensen. Dat voor minder stikstofzware producten en diensten gaan, enzo.

Thierry Baudet: "Weer een complottheorie die waarheid wordt"

FVD-leider Thierry Baudet vindt deze ontwikkeling bijzonder problematisch, maar het verbaast hem niet. Hij is immers één van de politici die hier al jaren voor waarschuwen.
Alleen neemt hij het één stap verder, van "advies" zoals de Rabobank zegt hoe dit voorlopig bedoeld is tot een daadwerkelijk CO2-budget.
"Daar is het persoonlijk CO2-budget al," schrijft Baudet. "De volgende 'complottheorie' die gewoon bewaarheid wordt - precies zoals FVD al ruim een jaar voorspelt / vertelt."
"De volgende stap: koppeling van de vaccinatie-QR code aan je betaal-systeem."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De vraag is nu: hoe lang voordat de Rabobank de CO2-uitstoot van aankopen aan alle klanten toont, ook aan de mensen die daar geen behoefte aan hebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten