screenshot 2023 07 12 at 095733

Tips voor het verbouwen van je slaapkamer

Economiejul 13 2023, 7:00
De slaapkamer is de ruimte waar we misschien wel het grootste deel van de tijd doorbrengen. Weliswaar met onze ogen dicht, maar ook een deel met onze ogen open. Het is dus wel belangrijk dat ook de slaapkamer er gezellig en sfeervol uitziet. Niet alleen voor het oog, maar ook vooral om helemaal tot rust te komen. Je voelt je natuurlijk vele malen prettiger in een slaapkamer die helemaal af is, dan in een kale ruimte met alleen een bed, kast en eventueel nog televisie. Om ervoor te zorgen dat jij van je slaapkamer een echte hotel chique slaapkamer kunt maken, hebben we een aantal handige tips voor je. Je hoeft namelijk echt niet de hele kamer op de kop te gooien, want met vaak een paar aanpassingen kom je al een heel eind.
Begin met een plan
Voordat je begint met het onder handen nemen van je slaapkamer, is een goed plan eerst belangrijk. Stel dat je de muren en ook het plafond wilt voorzien van een andere kleur, dan kan het zijn dat het renovlies behangen van de muren noodzakelijk is, omdat er scheurtjes en andere oneffenheden zichtbaar zijn. Doe je dit namelijk niet, dan zul je merken dat je dit later heel goed terug ziet en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Nadat je hebt nagedacht over de kleuren op de muren en het plafond, is ook de indeling van de kamer een belangrijke. Afhankelijk van de ruimte, kan het zijn dat het bed op een andere plek beter tot z’n recht komt. Maak dus eerst een plan en plattegrond en ga daarna aan de slag met je slaapkamer.
De muren
Wat bij een slaapkamer belangrijk is, is dat deze kamer rust uitstraalt. Allerlei drukke en vooral ook felle kleuren en patronen zijn dus niet echt aan te raden. Wat wel een aanrader is, is om te werken met pastelkleuren op de muren. Heb je momenteel een slaapkamer die wel een flinke make over kan gebruiken, dan is het verstandig om eerst te kijken hoe de staat van de muren is. Op het moment dat er scheurtjes en oneffenheden aanwezig zijn, is het renovlies behangen van je kamer een goede eerste stap. Anders dan bij behangklaar nieuwbouw, is dat hier wel noodzakelijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de muren weer glad zijn, waardoor je ze kunt oversausen in iedere gewenste kleur.
Ga voor behang
De muren zijn en blijven een belangrijk onderdeel van iedere ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een volledig zelf ontworpen behang. Vooral met de huidige digitale technologie, is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een persoonlijke foto om te toveren tot behang. Het voordeel aan behang, is dat het vaak een stuk sfeervoller is en je er veel meer mogelijkheden mee hebt, dan wanneer je kiest voor het sausen van de muur. Vooral op een kinderkamer, is het natuurlijk geweldig om te kiezen voor een jungle behang of één van de vele andere leuke soorten die er zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten