pexels photo 2026451

Tips voor mensen die naar Nederland komen reizen

Economiejul 26 2022, 15:52
Misschien dat je nog geen bestemming hebt gevonden voor je volgende vakantie en daarom nog opzoek bent naar een geschikte plek. Dan hebben wij nog een goede tip: Nederland! In het land van kaas, tulpen en windmolens is gelukkig nog veel meer te beleven en kunnen we je van harte aanraden om onze kant op te komen. Laat ons een aantal tips geven waarmee je jouw vakantie naar het kleine kikkerland nog beter kunt maken.
Tip 1: Durf buiten Amsterdam te reizen!
Begrijp ons niet verkeerd: Amsterdam is een fantastische plek om te zijn. De stad met een miljoen inwoners heeft veel te zien en te beleven en je kan er gerust weken zo niet maanden door brengen in de stad zonder ook maar een klein beetje verveeld te raken. Desondanks zouden we je toch willen aanmoedigen om buiten de hoofdstad te reizen. Zo is Den Haag een aantrekkelijk optie - het politieke centrum van het land is daar namelijk te vinden, heeft het een rijke historie en ligt het bovendien ook direct aan zee, dus biedt het ook de gelegenheid om een heerlijk stranddagje te hebben. Andere randsteden zijn ook fantastisch, zoals Rotterdam en Utrecht, maar zelfs daarbuiten zouden we je aanmoedigen om te kijken. In bijvoorbeeld de oostelijke provincies, zoals Overijssel en Gelderland is meer dan genoeg te beleven. Zo zijn daar veel historische steden waar met name in de Tachtigjarige Oorlog (1566-1648) veel belegeringen en veldslagen hebben plaatsgevonden en is er een prachtige natuur om te zien.
Ben je nu zo verzot geraakt op Nederland na de reis (of misschien nu al) dat je overweegt om langere tijd in Nederland te wonen - misschien zelfs altijd? - dan hebben wij nog een extra tip: huurportaal.nl. Op deze website vindt je gemakkelijk en snel alle huurhuizen die in het hele land - en dus ook - de stad van jouw keuze te vinden zijn. In good old Amsterdam, maar ook in Rotterdam, Den Haag en een aantal kleinere steden in het land. Prijzen vergelijken gaat door ook enorm makkelijk. Zo kan je in een oogopslag waar in de stad een huurhuis het goedkoopst is, maar je zou ook kunnen filteren op een aantal steden als bijvoorbeeld zowel Rotterdam als Dordrecht acceptable keuzes zijn om te leven.
Tip 2: Je vakantie is alleen zo goed als je regenjas is
Jammer genoeg regent het veel in Nederland. Ook tijdens warme zomers zijn er met enige regelmaat buien die over het land trekken en zo roet in het eten gooien. Een paraplu is geen slechte optie, maar regen gaat in Nederland ook vaak gepaard met een flinke dosis wind. Tenzij je een bijzonder stevige paraplu thuis hebt, is het dus aan te raden om in plaats daarvan een regenjas mee te nemen - of te kopen. In winkels als HEMA en Zeeman zullen ze vaak wel een relatief goedkoop setje hebben. Hoe je er ook aan komt, dat je een set hebt zou wat ons betreft een prioriteit moeten zijn voor een succesvolle reis naar Nederland.
Tip 3: Het woord ‘karaf’ is van essentie in een restaurant
Om water vragen in Nederland is altijd een subtiele kunst. Meestal krijg je namelijk wel gratis water - Nederlanders zijn DOL op gratis - maar alleen als je het goed vraagt. Als je namelijk vraagt om een gewoon glas water, krijg je namelijk meestal een flesje van een of ander duur merk, waar je dus voor moet betalen. Als je echter om een karaf kraanwater vraagt, krijg je meestal water uit de kraan met het aantal glazen dat de groep waarmee je bent heeft. Deze karaf is in principe altijd gratis. Het zou zonde zijn om teveel te betalen voor iets wat je anders ook zonder extra kosten zou kunnen krijgen.
Tip 4: Overweeg een museumjaarkaart
Mocht je echt fan zijn van musea, dan is een museumjaarkaart het overwegen waard. Voor 60 euro per jaar kan je 365 dagen alle Nederlandse musea zonder extra kosten bezoeken. De prijs van een entreekaartje scheelt enorm per museum, dus het is van tevoren de moeite waard om een inschatting te maken of een museumjaarkaart op de lange termijn kosten bespaart. Helemaal als je bijvoorbeeld later in het jaar nog eens van plan bent om te komen. Zo lang dat binnen 365 dagen van de intiele aankoop was, staat het je in principe vrij om de museumjaarkaart ook dan weer in te zetten.
Tip 5: Neem de trein
In Nederland is er een uitstekend sporennetwerk waar je voor een schappelijk prijs een dagkaart voor kan kopen. Met name binnen de Randstad ben je uitstekend verbonden - zo ben je vanaf Amsterdam binnen een uur in Den Haag of Rotterdam - en kan je dus zo nog meer van Nederland zien. Elke dag een tripje naar een andere stad is niet alleen buitengewoon leuk, het zorgt er ook voor dat je veel van het land te zien krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten