geld lenen waar moet je op letten

IMF somberder over wereldeconomie, 'dus investeer vooral in duurzame energie!'

Politiekjul 26 2022, 16:13
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt dat de wereldeconomie dit jaar minder hard groeit dan in het voorjaar werd verwacht. Ze beschrijven de wereldeconomische situatie als 'somber en onzeker'. Hun advies voor overheden raakt echter kant noch wal.
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het aanbod van producten is geslonken en er een krapte op de arbeidsmarkt is ontstaan. De herhaaldelijke lockdowns en corona-uitbraken in China zijn daar misschien wel het beste voorbeeld van. Daar bovenop kwam de hoge inflatie, die nog eens werd versterkt door de oorlog in Oekraïne (hoge energieprijzen en de blokkade van graanexport). En zo zijn er meer negatieve factoren die economische groei belemmeren.
Het is één en al drama, waardoor het haast niet anders kan dan dat er een recessie volgt. Niet zo gek dus dat het IMF overheden adviseert om snel in te grijpen, zodat de prijzen voor eerste levensbehoeften (onderdak, voedsel en energie) worden beteugeld. Concreet stellen zij subsidies voor de meest kwetsbare mensen voor, meldt de NOS. Dat gaat natuurlijk veel geld kosten. Daarom stelt het IMF dat verdere lockdowns, in het geval van een nieuwe coronapandemie, voorkomen zouden moeten worden.
Je zou dus denken dat ons kabinet naar al deze observaties en adviezen zou moeten luisteren, voordat ze bezig gaan met allerlei andere dure investeringen, toch? We hebben het geld immers nú hard nodig om maatschappelijke ontwrichting te voorkomen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nou, helaas! Het IMF adviseert namelijk óók dat landen er goed aan doen om in duurzame energie te investeren en iedereen weer te vaccineren (lol). Dat is natuurlijk het perfecte argument voor onze minister van Financiën Sigrid Kaag om de miljarden euro's voor stikstof- en klimaat vooral in die potjes te houden. En de mensen die straks niet meer rond kunnen komen, die moeten maar gewoon accepteren dat ze een stukje armer zullen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten