Van plan om een nieuw toilet te kopen? Houd rekening met de volgende aspecten

Van plan om een nieuw toilet te kopen? Houd rekening met de volgende aspecten

Voordat je tijd en geld besteedt aan de aanschaf en installatie van een nieuw toilet, is het raadzaam het huidige toilet te onderzoeken om te zien of het gerepareerd of anderszins verbeterd kan worden. Het is tijd om een nieuw toilet te kiezen als het toilet niet gerepareerd kan worden of als je te veel reparaties hebt geprobeerd en alleen op zoek bent naar een verbetering. Zorg ervoor dat het nieuwe toilet sterk genoeg is om afval in één keer door te spoelen, naast een goed waterrendement.

Toiletten zijn vaak een van de meest over het hoofd geziene badkameronderdelen, ondanks het feit dat het noodzakelijke armaturen zijn die dagelijks gebruikt worden. Het is logisch dat mensen hun aandacht meer richten op de wastafel of het bad in een badkamer dan op het toilet.

Toiletten zijn er in verschillende stijlen

Waaronder de standaard, hangtoiletten, lage wc’s, muur bevestigd, en nog veel meer. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat niet alle toiletten zijn zoals die je gewoonlijk in huizen ziet.

Het staande toilet is het meest gebruikte type toilet. De stortbak en de zitting van dit toilet zijn twee onafhankelijke delen die bij de montage op elkaar aansluiten. De meest betaalbare optie is vaak dit soort toilet. Bovendien is dit toilet verreweg het gemakkelijkst te onderhouden. Schoonmaken is moeilijker dan bij een hangend toilet omdat de pot op de vloer staat.

Een zwevend toilet werkt het beste in een badkamer met een moderne esthetiek. Je zult ook een muur moeten bouwen of opbreken om de stortbak elegant te verbergen, dus houd rekening met de extra werkuitgaven. Een ander voordeel is dat het schoonmaken eenvoudiger is en dat je een platform hebt om spullen op te zetten. Je zult waarschijnlijk een loodgieter moeten bellen als er problemen zijn met het toilet.

Toiletten met verhoogde stortbakken die een ketting nodig hebben om ze door te spoelen kunnen zowel als retro als ouderwets worden beschouwd. In badkamers wordt dit soort toilet steeds vaker opgehangen als decoratief element, vooral als het ontwerp van je huis het toelaat. Deze stijl heeft wel een hoger prijskaartje dan een staand toilet vanwege de geringere verkrijgbaarheid.

Je zou in de verleiding kunnen komen om het verouderde toilet zelf te vervangen

Hoe uitdagend kan het zijn? In een kleurrijke badkamer kun je kiezen voor een kleurrijk toilet, al is dat niet wat iedereen zou doen! In werkelijkheid houdt toilet installatie meer in dan alleen het vervangen van het verouderde toilet. De typische doe-het-zelver is misschien niet zo vertrouwd met installatiemethoden als ervaren loodgieters. Professionele loodgieters zijn op de hoogte van het juiste gebruik van afstandhouders, hoe het toilet aan het afvoergat bevestigd moet worden, hoe overstromingen of lekken voorkomen kunnen worden, hoe het toilet op de juiste manier geplaatst moet worden, en hoe verouderde leidingen die niet voldoen aan de huidige bouweisen opgespoord kunnen worden. Je nieuwe toilet wordt gemakkelijk door hen geïnstalleerd, en je zult met een gerust hart weten dat het correct is gedaan. Loodgietersproblemen, lekkages, overstromingen, vertraagde doorspoeling, of een ongebalanceerd toilet kunnen het gevolg zijn van een onjuiste installatie van het toilet. Als je nog nooit een toilet hebt geïnstalleerd of niet over het juiste gereedschap beschikt, kan het een moeilijke klus worden.

Bij het installeren van een toilet kunnen onervaren doe-het-zelvers er misschien in slagen een lekkende kraan of een verstopte afvoer te repareren, maar ze kunnen zeker falen. Zonder de nodige kennis en ervaring riskeren ze meer schade dan goeds, hogere reparatiekosten en tijdverlies zonder toegang tot het toilet. Het inschakelen van een gekwalificeerde loodgieter biedt gemoedsrust naast professionele service en nauwkeurige installatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
wonen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer