screen shot 2022 12 08 at 192223

Van plan om een nieuw toilet te kopen? Houd rekening met de volgende aspecten

Economiedec 08 2022, 16:30
Voordat je tijd en geld besteedt aan de aanschaf en installatie van een nieuw toilet, is het raadzaam het huidige toilet te onderzoeken om te zien of het gerepareerd of anderszins verbeterd kan worden. Het is tijd om een nieuw toilet te kiezen als het toilet niet gerepareerd kan worden of als je te veel reparaties hebt geprobeerd en alleen op zoek bent naar een verbetering. Zorg ervoor dat het nieuwe toilet sterk genoeg is om afval in één keer door te spoelen, naast een goed waterrendement.
Toiletten zijn vaak een van de meest over het hoofd geziene badkameronderdelen, ondanks het feit dat het noodzakelijke armaturen zijn die dagelijks gebruikt worden. Het is logisch dat mensen hun aandacht meer richten op de wastafel of het bad in een badkamer dan op het toilet.
Toiletten zijn er in verschillende stijlen
Waaronder de standaard, hangtoiletten, lage wc’s, muur bevestigd, en nog veel meer. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat niet alle toiletten zijn zoals die je gewoonlijk in huizen ziet.
Het staande toilet is het meest gebruikte type toilet. De stortbak en de zitting van dit toilet zijn twee onafhankelijke delen die bij de montage op elkaar aansluiten. De meest betaalbare optie is vaak dit soort toilet. Bovendien is dit toilet verreweg het gemakkelijkst te onderhouden. Schoonmaken is moeilijker dan bij een hangend toilet omdat de pot op de vloer staat.
Een zwevend toilet werkt het beste in een badkamer met een moderne esthetiek. Je zult ook een muur moeten bouwen of opbreken om de stortbak elegant te verbergen, dus houd rekening met de extra werkuitgaven. Een ander voordeel is dat het schoonmaken eenvoudiger is en dat je een platform hebt om spullen op te zetten. Je zult waarschijnlijk een loodgieter moeten bellen als er problemen zijn met het toilet.
Toiletten met verhoogde stortbakken die een ketting nodig hebben om ze door te spoelen kunnen zowel als retro als ouderwets worden beschouwd. In badkamers wordt dit soort toilet steeds vaker opgehangen als decoratief element, vooral als het ontwerp van je huis het toelaat. Deze stijl heeft wel een hoger prijskaartje dan een staand toilet vanwege de geringere verkrijgbaarheid.
Je zou in de verleiding kunnen komen om het verouderde toilet zelf te vervangen
Hoe uitdagend kan het zijn? In een kleurrijke badkamer kun je kiezen voor een kleurrijk toilet, al is dat niet wat iedereen zou doen! In werkelijkheid houdt toilet installatie meer in dan alleen het vervangen van het verouderde toilet. De typische doe-het-zelver is misschien niet zo vertrouwd met installatiemethoden als ervaren loodgieters. Professionele loodgieters zijn op de hoogte van het juiste gebruik van afstandhouders, hoe het toilet aan het afvoergat bevestigd moet worden, hoe overstromingen of lekken voorkomen kunnen worden, hoe het toilet op de juiste manier geplaatst moet worden, en hoe verouderde leidingen die niet voldoen aan de huidige bouweisen opgespoord kunnen worden. Je nieuwe toilet wordt gemakkelijk door hen geïnstalleerd, en je zult met een gerust hart weten dat het correct is gedaan. Loodgietersproblemen, lekkages, overstromingen, vertraagde doorspoeling, of een ongebalanceerd toilet kunnen het gevolg zijn van een onjuiste installatie van het toilet. Als je nog nooit een toilet hebt geïnstalleerd of niet over het juiste gereedschap beschikt, kan het een moeilijke klus worden.
Bij het installeren van een toilet kunnen onervaren doe-het-zelvers er misschien in slagen een lekkende kraan of een verstopte afvoer te repareren, maar ze kunnen zeker falen. Zonder de nodige kennis en ervaring riskeren ze meer schade dan goeds, hogere reparatiekosten en tijdverlies zonder toegang tot het toilet. Het inschakelen van een gekwalificeerde loodgieter biedt gemoedsrust naast professionele service en nauwkeurige installatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten