Hoe creëer je een kleurrijke badkamer?

Hoe creëer je een kleurrijke badkamer?

Kleur in de badkamer is best een tijd weggeweest. Er werd voornamelijk gekozen voor rustige en tijdloze badkamers. Maar het tij is gekeerd, kleur is weer terug in de badkamer. We snappen dat het best lastig kan zijn om kleur toe te passen in de badkamer. Je wil natuurlijk niet dat de kleuren vloeken met elkaar of dat het te druk wordt. Daarom leggen we je uit hoe je een kleurrijke badkamer kunt creëren!

Kenmerken kleurrijke badkamer

Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, is kleur het belangrijkste element van kleurrijke badkamers. Maar daarnaast kennen deze badkamers ook nog andere kenmerken. Door het gebruik van kleur, zorg je er namelijk voor dat de ruimte een frisse en speelse uitstraling krijgt. Daarnaast kun je door middel van kleur je ruimte meer persoonlijkheid geven.

Materialen

De materialen in een kleurrijke badkamer hebben vaak wel een wat meer neutrale uitstraling. Dit zorgt er namelijk voor dat de badkamer niet te druk of te chaotisch wordt. Er wordt vaak gekozen voor meubels in houtlook, deze geven de badkamer een warme en ontspannen uitstraling. Daarnaast zien we dat er ook vaak voor witte meubels en sanitair gekozen wordt, zodat de kleur volledig tot z’n recht komt. Wil je meer informatie over de materialen die geschikt zijn voor een kleurrijke badkamer? Maak dan een afspraak via sani4all.nl. Onze adviseurs voorzien je in de winkel graag van advies.

Combineren kleurrijke elementen

Het samenstellen van een kleurrijke badkamer kan best lastig zijn. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kleurrijke tegels in combinatie met rvs-kranen en wit sanitair, hierdoor komen de tegels mooi naar voren. Maar badkamermeubels en sanitair zijn ook in steeds meer kleuren verkrijgbaar. Zo heb je badmeubels in alle kleuren van de regenboog en bieden we ook sanitair in verschillende kleuren. Als je hiervoor kiest kun je dit combineren met een rustige tegelbasis, zodat deze elementen mooi naar voren komen.

Verschillende badkamerstijlen

Een kleurrijke badkamer kun je met verschillende badkamerstijlen combineren. Zo kun je een klassieke badkamer creëren door te kiezen voor een combinatie van gekleurde badkamertegels met klassieke kranen. Maar ook een moderne badkamer is mogelijk kies dan voor strakke vormen en gekleurde accessoires. Maar zo zijn er nog meer badkamerstijlen die je kunt combineren met een kleurrijke badkamer. Dit zijn een aantal voorbeelden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Direct de scherpste prijs

Ben je op zoek naar een kleurrijke badkamer of misschien wel een moderne of luxe badkamer? Bij Sani4All bieden we badkamerstijlen voor iedereen. Breng gerust eens een bezoekje aan een van onze winkels. Daar kunnen onze adviseurs een 3D-ontwerp maken van je nieuwe badkamer. Als je helemaal tevreden bent met het ontwerp, dan bieden we je een vrijblijvende offerte aan met direct de scherpste prijs. We houden niet van onderhandelingen en gedoe over de prijs. We bieden je daarom een eerlijke en transparante prijsopgave.

Lees meer over:
Gezinsleven wonen