31427806240 6cf5e8e435 c

Ambtenaren spreken zich uit: aanval tegen Khadija Arib kwam van bovenaf

Politiekokt 05 2022, 15:27
De ambtenaren die met Khadija Arib werken of gewerkt hebben doen hun verhaal. En ja, het is me toch verhaal joh. Ze zeggen namelijk dat de aanvallen op Arib "van bovenaf" gecoördineerd en op elkaar afgestemd zijn. Het is dus een bewuste poging om de oud-Kamervoorzitter te slopen.
Het is en blijft bijzonder interessant hoe de kartelpartijen hun best doen om Khadija Arib te slopen. Natuurlijk met wat hulp van anonieme 'ambtenaren' die zeuren dat Arib hen echt heel hard liet werken, wat hartstikke zielig is. Zelfs PvdA'er Henk Nijboer doet dapper mee aan deze oorlog tegen Arib. Ja, hij stapte vandaag op uit het presidium. Maar zelfs toen hij dat deed liet hij weten nog steeds achter het onderzoek naar Arib te staan. Zijn partijgenoot. Anderhalf jaar nadat er een einde kwam aan haar voorzitterschap van de Tweede Kamer. Pff.
Hoe dan ook, er zijn nu flink wat ambtenaren die gesproken hebben met HP de Tijd. En die geven een heel ander beeld van wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Ten eerste zeggen ze dat ze weinig tot geen problemen hebben met Arib. En ten tweede - niet geheel onbelangrijk - zeggen ze dat de aanvallen op Arib "van bovenaf" gecoördineerd en afgestemd zijn.
"Arib heeft veel fans bij beveiliging en restaurant, de gewone medewerkers, ook de griffiers," zegt één ambtenaar. "Het is slechts een klein clubje met een heel grote mond en wraakgevoelens, dat nu de beschuldigingen uit dat er sprake was van een schrikbewind. Dat is gewoon niet zo."
"In de ambtelijke top zijn ongeveer vier mensen tegen Arib. Dit gebeurt vanwege haar persoonlijkheid, maar ook vanwege de personen waar het om gaat zelf: ze snappen niet wat werken in een politieke omgeving betekent. Ze beschikken eenvoudig niet over de vereiste politieke sensitiviteit, ze voelen het Kamerwerk niet aan," zet een ander.
"Een collega van mij is zo’n ‘slachtoffer’ van Arib. Maar zij voelde zich juist niet gesteund door de ambtelijke top. Ze wordt nu gebeld door hoge ambtenaren, een soort belclubje onder de klagers. Of ze haar verhaal wil doen. Er is sprake van coördinatie en afstemming van bovenaf," zegt weer een ander.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat is toch wel heel interessant, he? Mensen die ooit geklaagd hebben over Arib krijgen nu een belletje van hogerhand met de vraag of ze hun klacht misschien nog een keer willen herhalen.
Het moge duidelijk zijn wat hier gebeurt: ze hebben besloten dat Arib kapot moet, vrijwel zeker om het voorzitterschap van Vera Bergkamp te beschermen. En de Kamer laat het gebeuren, zelfs Aribs eigen partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten