Screen Shot 2022 10 05 at 181223

Filmpje! Kaag wordt hysterisch als PVV'er Van Dijk haar aanspreekt op financieel wangedrag

Politiekokt 05 2022, 17:02
Mooie momenten in de Tweede Kamer vandaag. Minister van Financiën Sigrid Kaag werd namelijk helemaal gek toen PVV-Kamerlid Teun van Dijck er iets van zei dat ze op onjuiste manier was omgegaan met haar bezittingen en/of investeringen. Kaag begon weer te wapperen met haar vingertje, eiste van Kamervoorzitter Bergkamp dat die iets deed, nam tenslotte zelf maar het woord en liet zich weer eens van haar meest boze kant zien.
Geert Wilders heeft vandaag geweldig veel lol tijdens het kijken naar de Algemene Financiële Beschouwingen. Want hij heeft live gezien hoe partijgenoot Teun van Dijck D66-minister Sigrid Kaag eens lekker op de kast kreeg. Of, zoals Wilders het verwoordt op Twitter, hoe ze helemaal hysterisch werd omdat Van Dijck de euvele moed had haar te bekritiseren.
Op de beelden zie je dat Kaag weer heel erg met haar handen wappert omdat ze wil dat Bergkamp iets doet. Maar die doet dat niet. Terecht, natuurlijk, want Van Dijck zegt niets onbehoorlijks. Sterker nog, hij had kunnen antwoorden op Kaag dat zij als puntje bij paaltje komt verantwoordelijk is voor wat er in haar naam gebeurt - en dat alles goed geregeld is, niet alleen volgens 'de letter van de wet,' maar ook 'volgens de geest.'
Op een ander moment in het debat werd Kaag óók heel boos. Toen zei Van Dijck namelijk dat de oorlog in Oekraïne D66 heel goed uitkwam omdat de partij zo lekker het duurzaamheidsproject er doorheen kan jassen terwijl ze een ander de schuld kunnen geven van de toenemende kosten (Poetin). Dat klopt helemaal. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar jongens, wat werden D66'ers toch weer boos. Kamerlid Steven van Weyenberg eiste dat Van Dijck zijn woorden terugnam en Kaag gebaarde met haar handen dat Van Dijck knettergek is. Let wel, dat mag dus wel he? Een kabinetslid mag net doen alsof een Kamerlid - gekozen door het volk - gestoord is. Niemand die daar iets van zeg. Natuurlijk koos Bergkamp de zijde van Van Weyenberg en vond ook zij de terechte uitspraken van Van Dijck ontzettend ongepast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten