Filmpje! Ralf Dekker (FVD) fileert 12 jaar wanbeleid van Mark Rutte

Politiekokt 05 2022, 19:21
Bij de Algemene Financiële Beschouwingen heeft Ralf Dekker het woord gevoerd voor FVD. Hij deed dat op grootse wijze. Want Dekker - oud-bestuurder van de Rabobank toen die bank nog enigszins normaal was - fileerde het héle wanbeleid van Rutte. Hij liet er werkelijk geen spaan van heel.
Dekker begon door te onderstrepen dat de inflatie veel te hoog is momenteel, Hij kan zich de tijd nog herinneren dat doodvermoeide ministers van Financiën overleg hadden met vakbonden en werkgevers. De inflatie was toen zo'n 4 procent. Voor die tijden enorm. En dus was het hele kabinet in actie. Iedereen was ermee bezig. Doodop.
Maar nu ziet Dekker diezelfde houding, diezelfde inzet helemaal niet. Er is een "laconieke" houding van het kabinet, aldus Dekker. De minister van Financiën - Sigrid Kaag (D66) - haalt haar schouders op en vertelt Nederlanders dat we maar aan het idee moeten wennen dat we "samen een stukje armer worden."
De gasprijs is extreem gestegen, Groningen wordt genegeerd, de inflatie is torenhoog... het enige dat nu nog kan is we gas inkopen "op de wereldmarkt" of gas halen uit Amerika (hartstikke duur). En dat is gek. Want, zei Dekker terecht, we zitten op misschien wel de grootste gasbel van Europa. Idioot genoeg doen we daar niets mee.
Ja, er gebeurt nu iets om mensen een beetje - een heel klein beetje - te helpen. Maar dat is natuurlijk niet eens bijna afdoende. Er is "gerichte" steun, maar die steun maakt mensen alleen maar afhankelijk van de staat. Terwijl het onderliggende probleem er niet mee opgelost wordt. Het onderliggende probleem is de staat.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ondertussen staat het MKB op omvallen, aldus Dekker, en heeft het coronabeleid voor een enorme economische crisis gezorgd. En dan is er de massa-immigratie nog, waarbij "alle records gebroken worden." Deze immigratie kost "naar schatting tientallen miljarden per jaar." Maar het kabinet gaat er stug mee door - terwijl ze tegelijkertijd beweren dat er helaas "geen geld" is om ons eigen volk écht te helpen. Een doekje voor het bloeden kan er nog net vanaf. Maar dat is het dan wel. De wond blijft open.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten