[Video] Jesse Klaver in heimelijk opgenomen filmpje: 'Nu snel rapport Remkes uitvoeren voor ze lezen wat er echt in staat'

Politiekokt 05 2022, 19:39
In een video-opname die heimelijk gemaakt werd in het Tweede Kamergebouw kun je horen hoe Jesse Klaver (GroenLinks) zegt dat het kabinet het rapport-Remkes snel moet uitvoeren - nog voor boeren lezen wat er in staat. Want als ze het wél lezen, zegt hij, dan zullen er ongetwijfeld weer protesten volgen. Om dat voor te zijn moet het kabinet nu snel doorpakken - met steun van GroenLinks.
"Beleid Van der Wal prima," aldus Klaver tegen zijn gesprekspartner. "We moeten snel versnellen. Als iedereen het prima vindt: strik eromheen met dit kabinet, niet wachten tot 14 oktober nu iedereen enthousiast is."
Wat dit inhoudt volgens Klaver? "Extra ministerraad afspreken, advies aftikken, en gaan!"
Maar nee, moppert hij, "nu wordt het weer anderhalve week uitgesteld." Dat "duurt veel te lang. Dan gaat iedereen er weer naar kijken. En dan gaan er weer protesten komen als ze écht zien wat er in staat." Vervolgens hoor je hem iets zeggen over "alles waar ze boos over waren" en "dat blijkt nou gewoon."
Met andere woorden: alles waar de boeren zo boos over waren gaat lekker door, als het aan Remkes ligt, maar de boeren hebben dat nog niet in de gaten omdat het kabinet voor zoveel enthousiasme in de media heeft gezorgd. Daarom moet het plan nu meteen aangenomen worden door het kabinet, met steun van het partijkartel, waarna de boeren voor een voldongen feit staan.
Wat je ze vooral NIET moet geven is extra tijd; tijd om te lezen wat er in het rapport staat, met elkaar te overleggen, en dus samen te concluderen dat ze wéér genaaid worden.
Was getekend, Jesse Klaver. Nep-oppositiepoliticus en leider van GroenLinks.
De bron van bovenstaand filmpje is natuurlijk onbekend, maar wordt op grote schaal gedeeld op Twitter, onder meer door Geert Wilders en mensen van FVD. En terecht. Want wat je hier hoort is echt een walgelijk trucje van Klaver om mensen voor de gek te houden. Wat een loeder!
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens geeft Klaver zelf toe dat het filmpje echt is. Maar, liegt hij, hij zegt niets dat hij ook niet publiekelijk zegt. Namelijk dat hij blij met het rapport is. Nee, nee, daar gaat het niet om, Jessetje. Wat we allemaal horen is dat jij met een plan komt om het rapport er snel doorheen te jassen, voordat boeren door hebben wat er echt in staat, zodat ze niet tijd genoeg hebben om te protesteren.
Wat een zieke, zieke man is dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten