shutterstock 656044030

Vissers houden boot aan de kust en doen smeekbede aan Rutte: "Gasolie van een euro € is niet tegen te varen"

Economiemrt 13 2022, 14:15
Visser Meindert is helemaal klaar met de belachelijk hoge prijzen waaronder hij gebukt gaat. Op Twitter richt hij zich in een smeekbede aan het kabinet. Want nu moet hij zijn boot letterlijk aan de kust houden.
Er gaat steeds meer mis in Nederland. De prijzen lopen overal razendsnel op. Niet alleen voor gewone burgers maar ook voor professionals zoals boeren en vissers.
De situatie is nu zo erg aan het worden dat er vissers zijn die hun boot aan de kust laten liggen omdat de prijzen van gasolie gewoon veel te hoog zijn. Visser Meindert is zo hopeloos aan het worden dat hij zich in een smeekbede op Twitter zelfs richt aan de leden van het kabinet in de hoop dat ze er ein-de-lijk iets aan doen.
https://twitter.com/meindert19831/status/1502233621230493696
"Dit was het dan, onze laatste reis," schrijft hij. "Niet wetende voor hoe lang dit blijft duren. Gasolie van een euro is niet tegen te varen. Wij gaan voor de kant." Vervolgens 'mentioned' hij onder meer de organisatie voor vissers én premier Rutte. Dit ongetwijfeld in de hoop dat er iets aan gedaan wordt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is bijzonder zorgwekkend dat niet alleen de energieprijzen zo ontzettend hoog zijn, maar dat de neveneffecten daarvan onder meer zijn dat vissers gewoon niet meer kunnen werken... en er dus geen vis meer geleverd kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten