20220222 Kamerleden Fleur Agema 3

Fleur Agema: 'Booster-oproep jongeren is totale waanzin van een zwakke minister'

Politiekmrt 13 2022, 12:45
PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema neemt vandaag geen blad voor de mond wat betreft de oproep van het ministerie van VWS aan jongeren om zich te laten boosteren. Zij vind dat "totale waanzin" van een minister (Ernst Kuipers) die geen vuist kan of durft te maken in de EU.
Net als ieder weldenkend mens vindt Fleur Agema het totaal gestoord dat het ministerie van VWS jongeren oproept een booster-vaccin te nemen terwijl dit medisch helemaal nergens toe dient. Op Twitter reageert het PVV-Kamerlid geïrriteerd én geschrokken. Want zoveel gekkigheid, tja, tot een paar jaar geleden zag je dat eigenlijk bijna nooit:
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1502914345965133829
"Totale waanzin van een ministerie die zwak staat bij zijn EU-collega's," noemt Agema het volkomen terecht. Vervolgens herinnert ze lezers er nog even aan dat gisteren bekend werd dat de NCTV en het ministerie VWS haar in de gaten houden omdat ze zowaar kritisch durft te zijn. "Mag ik dat zeggen?" vraagt ze. Het antwoord daarop luidt in deze geschifte 1984-achtige tijden natuurlijk: neen, dat mag je niet. Je mag alleen ja en amen roepen bij alles wat het kabinet beweert.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De vraag is nu: komen er Kamervragen over deze gekkigheid? Want voor zover mij bekend was het niet toegestaan om mensen een medische behandeling te laten ondergaan terwijl daar geen enkele medische noodzaak toe is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten