screen shot 2023 10 07 at 112845

Voorkom doorrijden met een biggenrug

Economieokt 07 2023, 16:45
Stop het doorrijden van mensen bij parkeervakken en plaats een biggenrug! Niets is zo vervelend als je over een parkeerdek wandelt naar de bestemming en er komt opeens een auto uit de rijen geparkeerde wagens tevoorschijn. Ternauwernood kan je opzij springen en je vriendin in veiligheid brengen. Maar wat is een biggenrug of een varkensrug? Een biggenrug is een ovale betonafscheiding die auto’s tegenhoudt en ervoor zorgt dat mensen niet meer verder rijden dan het parkeervak lang is. De betonnen biggenrug is aan de onderzijde vlak en 90 cm lang. De biggenrug van beton is aan 1 kant afgerond, dus door 2 biggenruggen tegen elkaar te leggen heb je de juiste breedte van een parkeervak. De betonnen stootband, wat de biggenrug feitelijk is, komt 10 tot 12 cm boven het parkeervak uit.
Voordelen van biggenrug
Het grote voordeel van een biggenrug plaatsen, is dat mensen niet snel meer door zullen rijden dan het parkeervak lang is. Het is even een seintje naar de bestuurder om niet verder te rijden. De biggenruggen steken niet echt heel erg hoog boven het wegdek uit, zodat ze auto’s niet beschadigen bij het inparkeren. Ze houden de auto wel tegen om niet te ver naar achteren of naar voren te manoeuvreren. Een betonnen biggenrug gebruik je dus als stootblok. Je kan kiezen tussen een biggenrug die aan beide kanten is afgerond en een biggenrug die aan 1 kant is afgerond. Twee van die laatste tegen elkaar en je hebt het perfecte stootblok ter breedte van een parkeervak. Nog meer voordelen:
  • Degelijk stootblok tegen doorrijden
  • Een biggenrug of varkensrug is moeilijk overrijdbaar
  • Perfect als stootrand of parkeerband
  • Afmeting 20 x 20 x 90 cm
  • Duidelijk zichtbaar
  • Afgerond aan 1 of 2 kanten
De duidelijk zichtbare en vooral voelbare betonnen stootrand is een mooie en afdoende afscheiding van parkeervakken. Graaf de betonnen biggenrug in en je hebt nooit meer last van doorrijdende mensen bij parkeervakken. Om die reden zie je biggenruggen veel op parkeerplaatsen bij de parkeervakken, als afbakening van parkeerplaatsen of als afscheiding van de weg. Biggenruggen zijn gemaakt van beton, zijn bestand tegen weersinvloeden en hebben ze ook nog een lange levensduur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten