screenshot 2023 07 26 at 203547

Waarom cardprinters voor bedrijven onmisbaar zijn

Economiejul 26 2023, 17:00
Cardprinters, ook wel bekend als kaartprinters of pasjesprinters, zijn onmisbaar voor bedrijven die zelf de regie in handen willen hebben voor het afdrukken van verschillende kaartjes. Van winkels tot bioscopen, zwembaden of zorginstellingen. Voor ieder bedrijf zijn er talloze toepassingen te bedenken waarvoor een cardprinter de uitkomst is!
Hoe werkt een cardprinter?
Nooit meer communicatie met derden om verschillende kaartjes te produceren. Met de juiste inzet van een cardprinter maak jij jouw bedrijfsprocessen een stuk efficiënter en makkelijker uit te voeren!
Vaak wordt er bij de aanschaf van deze apparatuur de juiste software meegeleverd om de pasjes te ontwerpen. Na ontwerp kun je, net als bij een reguliere printer, eenvoudig een afdrukopdracht vanaf het apparaat naar de kaartprinter sturen.
Middels een plug-en-play systeem zijn kaartprinters makkelijk te koppelen met verschillende mobiele apparaten. Door de makkelijke verbinding kunnen meerdere mensen opdrachten naar het apparaat versturen om een kaartje af te drukken.
Afhankelijk van de voorkeur en toepassing kun je kiezen voxor verschillende verbindingsmethoden. De meeste modellen werken via een USB aansluiting welke gemakkelijk te koppelen is met een computer. Maar er zijn ook varianten beschikbaar die draadloos, bijvoorbeeld via WiFi, kunnen koppelen met een werktelefoon of ander mobiel apparaat. Ideaal dus voor organisaties waar veel verschillende mensen met één printertje werken.
Printers met verschillende afdruktechnieken
Afhankelijk van het model cardprinter dat je kiest, zal het apparaat de opdracht printen middels een direct-to-card of re-transfer techniek. Een kaartprinter die functioneert via de direct-to-card techniek is doorgaans een stuk goedkoper in aanschaf en is aan te raden voor het afdrukken van tijdelijke pasjes. Denk aan een dagkaartje voor toegang of naamkaartjes voor bezoekers. Bij deze techniek beweegt de printkop van rand tot rand, waardoor er een dunne witte omlijsting overblijft.
Een kaartprinter die functioneert via de direct-to-card techniek is doorgaans een stuk goedkoper in aanschaf en is aan te raden voor het afdrukken van tijdelijke pasjes. Denk aan een dagkaartje voor toegang of naamkaartjes voor bezoekers.
Wanneer je de toepassing wilt gebruiken voor langdurige pasjes zoals een lidmaatschap, seizoenkaart of ID-kaart voor personeel kun je het beste kiezen voor de re-transfer techniek. Bij deze techniek wordt het ontwerp middels een hittewals in één keer op de pasjes bedrukt. Hierdoor ontstaat een volledige bedrukking, zonder witte rand. Deze afdruk is van hogere kwaliteit.
Verschillen in omloopsnelheid
Als je weet dat de cardprinter binnen no-time verschillende kaartjes moet kunnen drukken, is een hoge omloopsnelheid van belang. Bijvoorbeeld wanneer je het apparaat wilt inzetten voor toegangskaartjes van de bioscoop of het zwembad. Niets is frustrerender dan een lange rij die zich ophoopt doordat de printer niet snel genoeg pasjes kan afdrukken voor een grote groep.
Geen paniek! Vele merken hebben hier gelukkig aan gedacht. Zo heeft producent Zebra met zijn kaartprinters speciale technieken ontwikkeld voor een snel printproces. Hiermee kunnen plastic kaartjes zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geprint worden, in kleur en in zwart-wit.
Koop jouw cardprinter inclusief beheer en onderhoud
Overtuigd van het belang van cardprinters? Kies dan bij de aanschaf vooral voor een leverancier welke ook de status van de mobiele inventaris kan controleren en beheren. Zeker wanneer je als bedrijf veel mobiele apparatuur gebruikt is het handig om dit in één overzicht te hebben.
Zo levert specialist Reverse IT allerlei soorten kaartprinters en andere apparatuur inclusief mobile device management (MDM). Hiermee kan op afstand de synchronisatie, status, beveiliging en downtime van apparatuur beheerd worden. Hierdoor is er altijd inzicht in uw mobiele inventaris en kan er snel ingegrepen worden wanneer er gebreken plaatsvinden. Tijdig anticiperen behoudt de efficiëntie en effectiviteit van mobiele apparatuur binnen jouw bedrijfsprocessen. Hoe kan de inzet van cardprinters jouw organisatie ondersteunen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten