Waarom kiezen meisjes niet graag voor een Infra opleiding?

Waarom kiezen meisjes niet graag voor een Infra opleiding?

Iedereen, ongeacht nationaliteit of geografische ligging, heeft een fundamenteel mensenrecht op onderwijs. Volgens artikel 26 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: onderwijs is een fundamenteel recht voor alle mensen. Onderwijs moet gratis worden verstrekt, op zijn minst in de basis- en fundamentele fasen. Basisonderwijs zal voor alle leerlingen verplicht zijn. Iedereen moet toegang krijgen tot technisch en beroepsonderwijs, en het hoger onderwijs moet voor iedereen gelijkelijk toegankelijk worden gemaakt op grond van verdienste.

Het onderwijs moet gericht zijn op de volledige ontplooiing van de menselijke persoonlijkheid en de versterking van de eerbied voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden, aldus lid 2/ Alle landen, rassen en religieuze groepen worden aangemoedigd samen te werken om begrip, verdraagzaamheid en vriendschap te bevorderen. Zij zal ook de inspanningen van de Verenigde Naties om de vrede te bewaren ondersteunen door de activiteiten van de Organisatie van de Verenigde Naties te bevorderen.

Ieder kind, jongen en meisje, heeft recht op volledige en ongehinderde toegang tot een onderwijservaring van hoge kwaliteit

Dit fundamentele mensenrecht wordt echter nog steeds ontzegd aan een groot aantal van 's werelds armste kinderen. De opleiding van een jonge vrouw is een investering in haar toekomst. Het is ook een investering in de toekomst van onze planeet - een wereld die welvarend, vreedzaam en ecologisch duurzaam is. Onderwijs is een geweldig instrument om elk kind te helpen zijn of haar doelen te bereiken, maar het kan ook gebruikt worden om begrip, respect en kameraadschap te kweken tussen mensen van verschillende culturen en religieuze achtergronden.

Onderwijs biedt zekerheid voor nu en kansen voor de toekomst voor alle kinderen, maar het is vooral belangrijk voor jonge vrouwen.

Infra speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven

Ondanks het feit dat Nederland het enorm goed doet op het gebied van gendergelijkheid, blijven vrouwen ondervertegenwoordigd in allerlei bedrijven en op allerlei gebieden. De vertegenwoordiging van vrouwen in verschillende sectoren wordt steeds belangrijker.

Opleidingen in de infrastructuur zijn mogelijk

Vakmensen die in de infrastructuur werken zijn alles van stratenmakers en hydraulische ingenieurs tot machinisten van grondverzetmachines, om maar een paar voorbeelden te noemen. Werken in de infrastructuur brengt met zich mee dat je je handen vuil maakt en tegelijk aan allerlei projecten samenwerkt. Je kunt ook in een kantoor werken, bijvoorbeeld in de voorbereiding bij een ingenieursbureau. De infrastructuurindustrie heeft voortdurend behoefte aan werknemers die goed opgeleid en bekwaam zijn. Dit biedt uitstekende kansen op de arbeidsmarkt. Kiezen voor een monteur gas water warmte opleiding in Nederland kiezen is geen slecht idee.

Je leert hoe je wegen, rioleringen, en andere soorten bouwprojecten aanlegt 

Een moeilijke maar plezierige loopbaan waarin je het grootste deel van je tijd buiten werkt. Je bent in uitstekende lichamelijke conditie, en je werkt graag in een groep met je collega's. Enthousiast? Kies voor opleidingen betreffende infra en een loopbaan in de infrastructuur!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties