screen shot 2023 02 01 at 181828

Welke nieuwe iPhone wordt jouw nieuwe zakelijke smartphone?

Economiefeb 02 2023, 7:00
Is het tijd voor een nieuwe zakelijke smartphone? Velen van ons weten dat de iPhone zakelijk uitstekende ondersteuning biedt. Na de zomer van 2022 heeft Apple weer een nieuwe serie iPhones op de markt gebracht, de iPhone 14-serie. Alle vier de toestellen in deze serie kunnen uitstekend dienst gaan doen als jouw nieuwe iPhone voor zakelijk gebruik. We lopen ze allemaal even langs.
iPhone 14
Om te beginnen hebben we het standaardmodel uit de serie, de ‘gewone’ iPhone 14. Omdat Apple de iPhone Mini afgeschaft heeft, is het standaardmodel nu het eenvoudigste toestel in de serie. De iPhone 14 heeft een mooi scherp en helder display van 6,1 inch, waardoor het een telefoon met een handzaam formaat is. Het scherm heeft helaas nog wel een relatief lage verversingssnelheid van 60 Hz, wat een beetje uit de tijd is. Onder de motorkap zit de krachtige A15 Bionic chip, maar dat is niet het beste wat Apple op dit gebied te bieden heeft. Qua camera’s vind je op de achterzijde van de telefoon een groothoeklens en een ultra-groothoeklens van een bescheiden 12 MP die wel prima beelden produceren. De selfiecamera heeft autofocus en is eveneens 12 MP. Als je er de juiste oplader bij koopt, kan de iPhone 14 snelladen en draadloos opladen.
iPhone 14 Plus
Wil je liever een wat grotere telefoon, maar zijn de specificaties van de iPhone 14 verder wel voldoende om je iPhone zakelijk in te zetten? Kies dan voor de iPhone 14 Plus met een aanzienlijk groter scherm van 6,7 inch. Geen telefoon voor in de broekzak, maar prettig om op te kijken en te werken. Een belangrijk verschil tussen beide toestellen is dat de iPhone 14 Plus gezegend is met een langere batterijduur dan het standaardmodel, wat altijd fijn is. Net als de gewone iPhone 14 is de Plus te verkrijgen met een opslagcapaciteit van 128, 256 en 512GB.
iPhone 14 Pro
Wil je juist wél betere specificaties, maar geen groter scherm? Dan is er de iPhone 14 Pro. Deze heeft ook een scherm van 6,1 inch, maar dan wel met een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Ook is hij voorzien van de krachtigere en zuinigere A16 Bionic-chip. Qua camera’s is de iPhone 14 Pro aan de achterzijde voorzien van een extra telelens van 48 megapixels.
iPhone 14 Pro Max
Wil je zowel een groter scherm als betere specificaties dan de standaard iPhone 14, dan heb je nog het grote vlaggenschip van de serie: de iPhone 14 Pro Max. Daarbij krijg je de specificaties van de Pro in combinatie met een groot 6,7 inch display. Verder is er weinig verschil met de Pro. Beide toestellen zijn dan ook te verkrijgen met een opslagcapaciteit van 128, 256, 512 GB of 1 TB opslagcapaciteit.
Alle toestellen in de iPhone 14-serie zijn trouwens voorzien van een NFC-chip. Ben je niet van de iPhones? Dat kan. Er zijn ook tal van interessante nieuwe Android-smartphones die prima dienst zouden kunnen doen als jouw nieuwe zakelijke smartphone, zoals bijvoorbeeld de Google Pixel 7. Maar kijk wel eerst goed naar de integratie met andere apparaten op je werk. Als je nu actief gebruikmaakt van iCloud, dan is het geen slimme keuze om van de iPhones af te stappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten